В Україну повернулися 35 туристів, постраждалих в аварії автобуса в Польщі

3273 0
В медзакладах Польщі залишають ще 9 українців, які постраждали внаслідок ДТП.
фото Darek Delmanowicz / PAP

фото Darek Delmanowicz / PAP

Станом на 23 серпня до України повернулись 35 українців, які постраждали внаслідок ДТП поблизу Лещави-Долішньої, що в гміні Бірча Перемишльського повіту Підкарпатського воєводства. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили представники туристичної фірми «Аккорд-тур».

«Сьогодні до України повертається ще одна людина. Загалом тут вже 35 осіб. У Польщі залишилось сім туристів, які вже виписані, але бажали побути поряд з рідними. У лікарнях перебуває дев’ять постраждалих, з них одну виписують сьогодні, а трьом будуть робити операції впродовж чотирьох наступних днів», – зазначили в «Аккорд-турі».

Українцям, які залишились у Польщі та родичам постраждалих компанія компенсовує витрати на доїзд та проживання. Додамо, що усі туристи були застраховані туроператором у страховій компанії «Провідна». У компанії заявили, що про ДТП їх проінформували лише 20 серпня – через три дні після трагедії.

«Незважаючи на це, ми виконали всю необхідно роботу і прогарантували оплату лікування постраждалих за півгодини після отримання інформації», – йдеться у повідомленні СК «Провідна».

У сюжеті телеканалу ICTV, опублікованому 20 серпня, було озвучено інформацію про те, що страхова компанія затримує оплату медичних послуг для постраждалих українців. У департаменті маркетингу СК «Провідна» Tvoemisto.tv розповіли, що станом на зараз покриття госпіталізації та оперативного лікування підтверджене.

Читайте також: Автобус зі Львова, що перекинувся в Польщі, перевищив допустиму швидкість

«Це підтвердження означає, що лікарі вже повинні приступити до роботи. Так працюють всі медичні заклади світу по страхуванню тих, хто виїжджає за кордон. Сплата рахунків на лікування наших постраждалих відбудеться після отримання їх з медичних установ. Кожен клієнт був застрахований на 30 000 євро», – додали у компанії.

Нагадаємо, 17 серпня о 22:10 автобус із туристами зі Львова злетів з траси поблизу Лещави-Долішньої та перекинувся кілька разів. Унаслідок аварії загинули троє громадян України – дві жінки у віці 30 та 31 року і один чоловік. 38 осіб доправили до лікарень із травмами різного стану тяжкості, у тому числі 10 дітей.

Читайте також: Як зробити наші дороги безпечними

Пізніше з’ясувалось, що автобус із туристами мав їхати до Відня іншою дорогою, проте через черги на кордоні змінив свій маршрут. Як говорить почесний консул України у Перемишлі Александр Бачик, за попередньою інформацією спочатку автобус вирушив до пункту пропуску Краківець – Корчова, далі в Шегині – Медику, але через черги там у результаті поїхав до пункту пропуску Смільниця – Кросцєнко, а далі – до Перемишля.

За словами окружного прокурора Беати Стажецької-Скшипєц, водій розповів, що дорога була важкою, а він не був ознайомлений із цим маршрутом. Чоловік переконував, що коли побачив знак, що інформував про серпантини, їхав зі швидкістю 50-60 кілометрів за годину, а знаку про обмеження швидкості до 30 км/год він не помітив. 19 серпня польський суд арештував  водія. У разі доведення його вини йому загрожує до 12 років позбавлення волі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!