Скільки ми переплачуємо: онлайн-калькулятор

2481 0
Інтерактивний калькулятор допоможе дізнатись, як саме змінилась вартість вашого життя. Для цього необхідно заповнити показники індивідуальних щомісячних витрат: їжу, транспорт, комунальні платежі тощо.
фото: business-tv.com.ua

фото: business-tv.com.ua

Від березня минулого року річна інфляція склала 45,8%. Про це 6 квітня заявив Держстат України. Ця цифра дуже важлива для держави. Згідно з офіційними показниками інфляції проводяться перерахунки мінімальних зарплат, пенсій, а уряд планує свою економічну діяльність. Але у той же час цей показник навряд чи можна назвати актуальним для вас.

Читайте також: На скільки подорожчає «комуналка»: онлайн-калькулятор

При розрахунках Держстат не враховує структуру витрат, що є сугубо персоніфікованими: хтось більше витрачає на їжу або на розваги, ціни на які змінились не однаково. Також при розрахунку до уваги беруться найдешевші продукти або послуги.

«Українська правда» розробила інтерактивний калькулятор, що підраховує, як саме змінилась вартість вашого життя. 

Скористатися онлайн-калькулятором можна – ТУТ.

 

Якщо ви не погоджуєтеся із запропонованими Держстатом показниками зростання цін по окремих категоріях, то можете обрати свій особистий рівень інфляції згідно із спостереженнями за рахунками, квитанціями та чеками з супермаркетів.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!