Скільки ліжок забезпечені киснем для хворих із коронавірусом на Львівщині

2178 0
Львівська обласна клінічна лікарня не розгортає більше ліжок для Covid-пацієнтів, тому що тут треба налагодити окремі кисневі системи.
Фотo: Yevhen Maloletka (АР), Радіо свобода

Фотo: Yevhen Maloletka (АР), Радіо свобода

Із 3435 ліжок, де лікують хворих на коронавірус, 2072 уже забезпечені киснем. Станом на сьогодні киснем забезпечені 60,3% ліжок. Про це розповів сьогодні під час брифінгу директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Читайте також: На забезпечення киснем Covid-лікарень Львівщини виділили понад 50 млн гривень

За його словами, медичного персоналу наразі вистачає.

«Кількість медиків при тій потужності, яка зараз є, цілком достатня. Однак зараз триває набір персоналу для роботи у розгорненому додатковому відділені лікарні швидкої допомоги, адже згідно з прогнозами епідеміологічна ситуація буде погіршуватись», – зазначив керівник департаменту.

Сезонні захворювання та збільшення рівня підтверджених випадків свідчать про те, що кількість хворих зростатиме.

«Говорити про пік захворювання дещо рано.  Мусимо готуватись до погіршення ситуації. Відповідно маємо бути готові для залучення додаткових лікарень, розгорнення додаткових ліжок в межах існуючих лікарень, аби мати можливість забезпечити усіх пацієнтів стаціонарною медичною допомогою», – прокоментував посадовець.

Зазначимо, що на забезпечення киснем Covid-лікарень Львівщини із 895 млн грн виділили наразі понад 50 млн гривень. Їх скерували у лікарні, які приймають хворих із коронавірусом, наразі їх є 22, каже Орест Чемерис. Водночас, за його словами, Львівська обласна клінічна лікарня не розгортає більше ліжок для Covid-пацієнтів, тому що тут треба налагодити окремі кисневі системи.

Читайте також: Чому Львівська обласна клінічна лікарня не розгортає більше ліжок для Covid-пацієнтів

Нагадаємо, на Львівщині розгорнуть ще 300 додаткових місць для госпіталізацій пацієнтів із коронавірусною хворобою та з підозрою на неї на базі Львівського протитуберкульозного диспансеру, що на вул. Бой-Желенського. Також додаткові місця для лікування хворих із коронавірусною хворобою розгорнуть у Дрогобичі і Новому Роздолі. Крім цього, Львівська залізнична лікарня розгортає 100 ліжок для хворих із коронавірусом. Також через збільшення хворих на Covid-19 у лікарні швидкої допомоги, що на вул. Миколайчука, 9, готують додаткове відділення на 350 ліжок, тут уже відкрили перші сім палат, де кожне ліжко має кисень

Також спорткомплекс Франкового вишу та приміщення стадіону «Арена Львів» розглядають як потенційні мобільні шпиталі для прийому хворих із коронавірусною інфекцією, якщо на це буде потреба.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!