Скільки ОСББ створили у Львові минулоріч

3304 0
Упродовж минулого року у департаменті житлового господарства та інфраструктури міста отримали кваліфіковані консультації з питань створення та функціонування ОСББ близько 190 ініціативних груп. Окрім цього, надано більше 160 консультацій діючим ОСББ. Про це сьогодні під час слухання річних звітів виконавчих органів міськради повідомив в.о. директора департаменту Андрій Мончак.

Торік у місті зареєстрували 57 нових ОСББ, а 8 ОСББ та 2 ЖБК Львова долучились до програми з енергозбереження. Залучивши кредитні кошти, вони впровадили енергоефективні заходи у своїх будинках: замінили вікна на сходових клітках та вхідні двері, модернізували мережі теплопостачання й системи загальнобудинкового освітлення, утеплили покрівлю і горище. Загальна сума залучених кредитних коштів – 1,505 млн грн., з яких відшкодування з міського бюджету – близько 444 тис грн.

Читайте також: Як створити ОСББ у Львові. Інфографіка

Додамо, що на території міста знаходиться 19784 житлових будинків всіх форм власності, з яких: 8559 – комунальних, 58 – відомчих, 235 – ЖБК, 147 – гуртожитків усіх форм власності, та 10146 – приватних будинків. У місті діє 605 ОСББ, що обслуговують 639 житлових будинків в т.ч. 57 зареєстровано у 2015 році.

Нагадаємо, для львів’ян, які прагнуть створити об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) у своїх будинках, проведуть курс навчальних семінарів. Впродовж навчання розкажуть про юридично-правові, фінансово-економічні та організаційно-правові аспекти питання. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!