Скільки отримують львів’яни? Статистика заробітної плати в області

6140 0
Під час дискусії «Львів відкритий для світу, та чи Львів відкритий для львів’ян?» , що відбулася 11 травня з ініціативи дискусійної платформи «Твоє місто Львів», заступник начальника управління статистики у Львівській області Галина Корисько озвучила офіційні цифри щодо зарплати за 2015 рік у Львівській області.
Фото: kompasinfo.com

Фото: kompasinfo.com

«Офіційні цифри щодо зарплати за 2015 рік у Львівській області виглядають так: середня заробітня плата склала 3646 грн, по Україні вона на 550 грн більше. Якщо дивитися, чи вона зросла – так, більше ніж на 20% порівняно із 2014 роком. Але коли подивитися, як зросли в нас споживчі ціни, бо темпи інфляції були в 2015 році високі і тільки по області споживчі ціни зросли в півтора рази. Тобто виходить що реальна зарплата мешканців не зросла, а знизилась на 20%.

Є велика диференціація у зарплаті, навіть, якщо дивитись по показниках районів міст  різниця є два рази, аналогічно за видами діяльності? найбільш високооплачувані це інформація і телекомунікація, фінансова діяльність і страхування чи операції із нерухомістю», – розповіла Галина Корисько.

Читайте також: 8 ключових фактів про працівників ІТ сфери у Львові. Візуалізація

«Ми простежували підприємства в грудні, де було зайнято півмільйона працівників, то в середньому зарплату менше 2 тисяч отримав майже кожен п’ятий працівник, в той же час зарплату більше 5 тисяч гривень  – кожен четвертий працівник. Йдеться про область, та про тих, хто відпрацював більше 50% робочого часу. Якщо в нас буде достойна зарплата, коли ми будемо себе вільно почувати – нам всім буде комфортно», – додала заступник начальника управління статистики у Львівській області.

Нагадаємо, із 1 травня в Україні збільшили мінімальну зарплату та прожитковий мінімум. Загалом, соціальні стандарт зросли на 6%.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!