Скільки переселенців на Львівщині спілкуються українською. Опитування

2752 0
46% переселенців не бачать проблеми мовного непорозуміння з місцевими жителями.
Фото: Цензор.нет

Фото: Цензор.нет

Більшість внутрішньо переміщених осіб, які за час війни переїхали на Львівщину, намагаються спілкуватися українською мовою. Щоправда, вдома, у побуті близько 80% переселенців спілкуються двома мовами, або лише російською. Про це свідчать дані дослідження соціологічної групи «Рейтинг», які сьогодні під час стріму Tvoemisto.tv на брифінгу презентував Олексій Антипович. Опитування проводили упродовж 13-23 травня у Львові, Дрогобичі, Самборі, Стрию та Червонограді.

Читайте також: Кого найбільше підтримують місцеві мешканці та переселенці Львівщини

«Попри те, що 80% тих, хто недавно приїхав на Львівщину, спілкуються у побуті двома мовами, або лише російською, більшість з них (67%) намагаються з місцевими спілкуватися виключно українською (серед російськомовних таких – 57%, двомовних – 64%)», – каже Олексій Антипович.

Серед усіх переселенців на Львівщині 46% не бачать проблеми мовного непорозуміння з місцевими жителями. 41% ВПО вбачають у цьому незначну проблему, і 12% все ж вважають мовне непорозуміння з місцевими значною проблемою. Натомість 31% місцевих жителів не бачать у цьому жодної проблеми, 42% вважають цю проблемою незначною, 25% вважають, що це значна проблема.

Опитування проводила соціологічна група «Рейтинг» упродовж 13-23 травня у великих містах Львівщини серед постійних мешканців та переселенців.
 
Нагадаємо, що соціологічна група «Рейтинг» також провела дослідження про те, кого найбільше підтримують мешканці Львівщини. Так, діяльність Збройних Сил України підтримують понад 90% населення Львова й області. 
Ольга Шведа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!