У Львові оштрафували 77 пішоходів

3355 1
У суботу, 27 лютого, лише за дві години на Сихові Патрульна поліція оштрафувала п’ятьох пішоходів, які переходили дорогу у недозволеному місці, та ще десяткам видала усні попередження. Tvoemisto.tv вирішило дізнатися, скільки пішоходів у Львові були оштрафовані за такі правопорушення загалом, та чому саме на перехресті вулиць Сихівської-Кавалерідзе було виписано найбільше штрафів.
фото: youtube.com

фото: youtube.com

Як розповіла речниця Патрульної поліції Львова Катерина Рибій, штрафування пішоходів на Сихові не входило в жодну з профілактичних акцій. Просто патрульні помітили, що на перехресті, є достатня кількість регульованих переходів, пішоходи систематично порушують правила дорожнього руху. Відтак вони вирішили провести виховні бесіди. Однак протягом двох годин на цьому перехресті, окрім самих попереджень, довелося виписати і штрафи п’ятьом особам. На саме ж перехрестя вулиць Сихівської-Кавалерідзе і пішоходів, які часто порушують правила тут, Патрульна поліція отримала чимало скарг в соціальних мережах.

Загалом, як розповіла Катерина Рибій, з моменту, коли патрульна поліція розпочала роботу у Львові (23 серпня 2015 року), у місті 77 пішоходів були оштрафовані за перехід вулиці у невстановленому місці. Сума штрафу складає від 51 до 85 грн.

Щодо інших проблемних ділянок, де пішоходи порушують правила дорожнього руху, то в поліції такої карти немає. Однак, за словами Катерини Рибій, патрульні намагаються реагувати на правопорушення, як тільки їх помітять. Відтак отримати як усне попередження, так і штраф за перехід вулиці у невстановленому місці, можна в будь-якому районі Львова.

Згідно статистики, яку оприлюднила ГО «Товариство учасників руху», Львів став третім містом в Україні за кількістю ДТП у 2015-му році. Найчастіше причиною частих ДТП у Львові є порушення правил не тільки серед водіїв та велосипедистів, а серед пішоходів. Львів’яни не приховують того, що часто порушують правила дорожнього руху.

Нагадаємо, 2 лютого Tvoemisto.tv організувало спільно з соціальною ініціативою «Хтось не зробить» (проект комісії у справах молоді УГКЦ) дискусію «Як зробити дороги у Львові безпечнішими?». В рамках обговорення з’ясували чому львів’яни порушують правила дорожнього руху та як і з цими можна боротися. Серед ідей покращення ситуації на дорогах учасники дискусії назвали збільшення кількості паркінгів, зменшення допустимої швидкості руху містом, встановлення відеоспостереження.  У поліції також бачать необхідність у реформування таких структур як суд та прокуратура, оскільки доволі часто порушники не несуть покарання.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
29 Лютого, 2016 12:57
666 ... очільниця українських копів певно вже на ялинку схожа ... бо стільки (..їв) в її адресу люди накидали -- більше , ніж голок на спрвжній ялинці ... а її "дітки" ,тії "копи" мають вже виглядати , як конкретні їжачки -- теж достатньо (отих самих) від людей отримали ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!