Скільки ПЛР-тестів на Covid-19 за добу можуть робити лабораторії Львівщини

3084 0
Лабораторія військового госпіталю перестала робити дослідження на коронавірус.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Загалом за добу лабораторії у Львові можуть зробити трохи більше 700 ПЛР-досліджень на коронавірус. Найбільше робить обласний лабцентр МОЗ, інші лабораторії мають невеликі потужності. Про це Tvoemisto.tv розповіли у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ.

«Наша установа не володіє повним переліком лабораторій, що проводять ПЛР-діагностику Covid-19 у Львівській області, за виключенням тих, які з нами співпрацюють», – говорить заступник директора обласного лабцентру Олег Когут.

Читайте також: Що насправді відбувається з ПЛР-тестами у Львові. Розмова з керівником обласного лабцентру

За його словами, львівський інститут епідеміології та гігієни проводить до 100 досліджень щоденно. Аналізи роблять для закладів охорони здоров’я та інших медичних закладів, зокрема приватних.

Лабораторія Держпродспоживслужби робить до 24 досліджень на добу для закладів охорони здоров’я, лабораторія Центру легеневого здоров’я – до 50 досліджень для власного закладу.

Олег Когут зазначає, що лабораторія військово госпіталю Західного регіону зараз не проводить досліджень.

Читайте також: «Людям можна говорити правду». Уляна Супрун про коронавірус, карантин і «золоту середину»

У самому обласному лабораторному центрі МОЗ досліджують мазки від закладів охорони здоров’я – 500-600 щоденно.

«Зараз у залишку зразків матеріалів буває від 100 до 300. Проводять ПЛР-діагностику Covid-19 і низка приватних лабораторій», – зазначає Олег Когут.

Нагадаємо, учора ВООЗ і ЄС передали для лабцентрів України обладнання та реактиви. Їх мають розподілити до серпня за потребами, визначеними МОЗ та Офісом президента.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!