Скільки ще триватимуть аварійні відключення світла та історія танкіста, який звільняв Ізюм. Підсумки доби

889 0
Нині 8 листопада та 258 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото умовне: ЗМІСТ

Фото умовне: ЗМІСТ

ППО для України: Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що в Україну вже прибули зенітно-ракетні комплекси NASAMS і Aspide.

«Дивіться, хто приїхав! Зенітно-ракетні комплекси NASAMS і Aspide прибули в Україну. Ця зброя значно посилить українську армію і зробить наше небо безпечнішим.

Ми продовжуватимемо збивати ворожі цілі, що атакують нас. Дякуємо нашим партнерам: Норвегії, Іспанії та США», – написав він.

Разом з тим, як зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, Україна планує отримати від західних партнерів далекобійну зброю, яка може збивати іранські балістичні ракети.

Ігнат пояснив, що вони летять по балістичній траєкторії через стратосферу і на даному етапі Україна не має ефективних засобів для боротьби з ними.

Ситуація на фронті: Британська розвідка повідомляє, що російська федерація зіткнулася з низкою проблем, які не дозволять їй отримати перевагу у повітрі у найближчі місяці. У розвідці вважають, що, імовірно, втрати літаків у росії перевищують її можливості виробляти нові корпуси. Крім того, час, необхідний для підготовки компетентних пілотів, ще більше знижує можливості рф з відновлення бойової авіації.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки окупантів на Красногорівку, Бахмут, Іванград, Опитне, Кліщіївку, Мар’їнку, Павлівку, Водяне і Майорськ Донецької області та Білогорівка – Луганської.

Підтверджено ураження близько 20 одиниць техніки ворога у Голій Пристані Херсонської області та складів з боєприпасами у Горлівці та Сватове на Донбасі.

В Енергодарі загарбники посилюють адміністративні та контррозвідувальні заходи. А в Новософіївці Херсонської області угруповання окупантів посилилось чеченським підрозділом.

На цю ж тему: Військові зі Львівщини знайшли прапор, який закопав житель Харківщини, щоб вберегти від ворога. «Прапор із підписами бійці підрозділу повернуть до власника, як символ нескореності українців. А вже незабаром синьо-жовті стяги замайорять на усіх звільнених українських землях», – зазначають бійці 103-ї бригади Сил територіальної оборони;

Акцент дня: «Ми знаємо наші танчики до кожного гвинтика». Історія танкіста, який звільняв Ізюм. Про те, як має проходити танковий бій, як наших військових зустрічають на деокупованих територіях, про важливість Starlink і про те, що не можна недооцінювати ворога, Tvoemisto.tv розповів Микита Іванов, заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення 17-ої окремої танкової бригади.

Цитата дня: 22 лютого о 22 годині ми почули першу команду «Боєготовність номер один!». Це був той вечір, коли путін говорив, що росія визнає «лнр» і «днр». Нас тоді підняли по тривозі, бо москалі почали вже трохи трощити «передок». Спершу, як мені відомо, планували наступати 22 числа, але щось пішло не так.

Скажу, що повномасштабне вторгнення 24 лютого стало для мене неочікуваним. Ми з командиром роти 23 лютого впоралися з усіма справами, сиділи пів ночі, думали, чи буде війна. Вночі, о другій годині, були переконані, що путін не піде в наступ, бо ж він не вар’ят. Лягли спати о третій, а вже за годину я почув від командира роти: «Микито, вставай, війна почалася».

Я не міг повірити: «Що? Яка війна? Ви звар’ювали, цього не може бути!»

Ключові події:

1. Україна розпочала будівництво нового літака Ан-255 «Мрія​». «Роботи ведуться у секретному місці. Другий Ан-225 буде забезпечений як новими деталями, так і частинами літака, що постраждав», – сказав генеральний директор ДП «Антонов» Євген Гаврилов.

2. Аварійні відключення світла триватимуть ще кілька тижнів, – ДТЕК. «У центральному і північному регіоні є великий дефіцит електроенергії, тому є не тільки графіки погодинних вимкнень, а й графіки аварійних відключень. Київ і Київська область також у цьому списку. Якщо не буде нових обстрілів і руйнувань, то відремонтувати все можна найближчим часом – протягом наступних двох тижнів», – пояснив виконавчий директор компанії Дмитро Сахарук.

На цю ж тему: Нині на Львівщині будуть погодинні відключення світла. У вівторок за розпорядженням «Укренерго» на Львівщині будуть погодинні відключення світла з 8:00 до 20:00 год. Час відключення для споживачів складатиме орієнтовно три години;

3. Україна націоналізує «Укрнафту», «Мотор Січ» та ще низку підприємств. Активи компаній передали в управління Міністерства оборони;

4. До кінця року Україна отримає від ЄС ще 3 млрд євро допомоги. Ці виплати будуть здійснені у вигляді вигідних довгострокових кредитів;

5. Глава УГКЦ подарував Папі Римському шматок російської міни, яка пошкодила храм в Ірпені. Подарунок для Папи – символічний дар, що нагадує не тільки про одне з перших «міст-мучеників», але також про те, що схожі шматочки виймаються із тіл військових і цивільних;

На цю ж тему: Папа Римський заявив, що має велику пошану до російського народу та згадав Достоєвського. Понтифік сказав, що його вражає жорстокість, яка не притаманна російському народу.

Опалювальний сезон – Погода у Львові: У Львові офіційно почали опалювальний сезон для закладів освіти, медицини та культури. Станом на учора 125 установ вже отримували опалення на основі листів-звернень;

Синоптики розповіли про середньодобову температуру у Львові в найближчі дні. Мешканців міста попереджають про зниження температури до -2°.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!