Скільки та за яких умов ЄБРР готовий інвестувати в Україну?

1579 0
Європейський банк реконструкції та розвитку планує інвестувати в українську економіку близько мільярда євро протягом цього року. Проте, лише за єдиної умови.
фото: ua.112.ua

фото: ua.112.ua

Про це президент ЄБРР Сума Чакрабарті розповів "Голосу Америки".

За словами Сумара Чакрабарті, цьогоріч ЄБРР готовий інвестувати  близько мільярда євро, проте тільки за наявності у країні реформ.

Він нагадав, що ЄБРР давно співпрацює з Україною: «У нас були вдалі проекти, але країна не робила системних змін. На початку 2013 року ми прийняли рішення, що так тривати далі не може. Але після Майдану ми вирішили підтримати реформаторів дуже високим рівнем інвестицій. Україна стала нашим найбільшим ринком після Туреччини: 1 мільярд 200 мільйонів євро в 2014 році і 1 мільярд євро в 2015-му».

«У 2014 році багато компаній постраждали від рецесії. Ми вирішили надати їм робочий капітал, щоб вони просто продовжували працювати, не закрилися», - додав президент ЄБРР. 

Нагадаємо, ЄБРР виділив компанії «Карпатський вітер» (Львів) кредит розміром 11,6 млн євро на будівництво вітрової електростанції потужністю 9,9 МВт поблизу Старого Самбора на Львівщині. Також Європейський банк реконструкції та розвитку виділить 10 мільйонів євро на запровадження у Львові електронного квитка

Джерело: УНІАН

Опублікувала Мар’яна Федина

ТЕГИ: ЄБРР

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!