Скільки у лікарнях Львівщини є апаратів ШВЛ для порятунку хворих на Covid-19

1704 0
За час пандемії на Львівщині одночасно задіювали для пацієнтів 45 апаратів.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Сімом лікарням області передали відремонтовані за кошти благодійників апарати ШВЛ. Полагодження одного апарату обійшлося у 60 тисяч гривень, купівля нового вартує 800 тисяч гривень. Про це повідомили у ЛОДА.

Читайте також: Чому львівським лікарням потрібні не лише апарати ШВЛ, а й КТ

По одному апарату відправлять до Золочівської, Новороздільської, Яворівської, Жидачівської районних лікарень, обласної інфекційної лікарні та госпіталя Юрія Липи, два апарати отримає Новояворівська районна лікарня.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, потреба в апаратах ШВЛ в області є, однак вже не така гостра, як була навесні. Зараз на Львівщині у лікарнях є понад 220 апаратів ШВЛ

Починаючи із червня також тривала підготовка кисневої мережі.

«До переліку закладів туди увійшли районні лікарні та лікарні першої хвилі. Ми скерували ресурс на закупівлю кисневих концентраторів, адже як показує піврічний досвід боротьби із пандемією, апарати ШВЛ це важливо, але за вчасного забезпечення важких пацієнтів кисневою підтримкою захворювання перебігає легше. До кінця осені маємо вийти на 80% забезпечення ліжок киснем», – акцентував Орест Чемерис.

Читайте також: У Львівському ОХМАТДИТі лікують 3-річну дівчинку із коронавірусом, яка на апараті ШВЛ

Зазначимо, що впродовж всього часу від початку пандемії кількість апаратів, які були одночасно задіяні для пацієнтів становила 45 одиниць. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!