Скільки у Львові безпритульних собак – результати підрахунку. Інфографіка

2327 0
Згідно з останніми підрахунками, Львів – одне з міст, де є найменша кількість безпритульних собак.

Відповідна інформація з’явилась на сайті некомерційної міжнародної платформи animal-id.info. Так, згідно із підрахунками, які проводили волонтери спільно із ЛКП «Лев», у Львові зафіксовано 595 безпритульних собак, у Чернівцях кількість трохи менша – 438. Найбільше собак без господарів зафіксовано у Миколаєві – 7 392 одиниці.

Карта міст у яких вже провели підрахунок

Згідно із підрахунком, який проводили у Львові майже 30% з усіх безпритульних собак є стерелізованими, а ще 30% - ймовірно мали власників.

Серед безпритульних найбільше цуценят. З приводу статі, то їх кількість практично рівноцінна – 44% самок, решта – самці.

Як інформує Zaxid.net, якщо порівнювати з минулим роком, то кількість безпритульних тварин практично не змінилася. Однак серед безпритульних побільшало стерилізованих собак. Зараз вони складають близько 30% від загальної кількості, а ще торік волонтери їх практично не фіксували.

«Нам було важливо простежити динаміку чисельності безпритульних тварин у межах міста. Нам важливо, щоб вони не були агресивними, були стерилізованими та вакцинованими. Ми свідомі, що частина з цих собак потраплять до нашого ЛКП, а ми будемо їх прилаштовувати, щоб кількість безпритульних собак не збільшувалася», - прокоментувала директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак. 

Нагадаємо, для підрахунку собак ЛКП «Лев» запрошувало волонтерів. Сам підрахунок тривав два дні – 3 та 4 серпня. Його мета - контролювати кількість тварин на вулиці, покращувати методи роботи з ними, регулювати ситуацію та розуміти, до яких показників у роботі підприємству слід рухатися.

Зазначимо, Львівське комунальне підприємство «Лев», що діє як ветеринарно-стерилізаційний центр для безпритульних тварин та Перша комунальна ветеринарна клініка Львова, встановило 9 веб-камер у своїх приміщеннях та на території та вивело трансляцію усіх процесів онлайн. Це перше комунальне підприємство в Україні, яке повністю відкрило свою роботу у вільному доступі.

Опублікувала Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!