Скільки українці готові платити за авіаквиток у Європу. Дослідження

1660 0
Опитування проводила ГО «Європа без бар’єрів» та «Демініціативи».
фото: cheap-trip.eu

фото: cheap-trip.eu

ГО «Європа без бар’єрів» та «Демініціативи» провели дослідження, визначивши, скільки українці готові платити за лоукост-квитки на літак до Європи. Про це повідомляє «Європейська правда».

Читайте також: Зі Львова відкриють новий авіарейс до чеського Брно. Деталі

Більшість опитаних готові заплатити максимум 1000 гривень за переліт в одну сторону. Так, 28,7% повідомили, що літатимуть у Європу, якщо квиток в один бік буде коштувати не більше 500 гривень, а ще 14,9% назвали максимальною вартістю 1000 гривень.

Читайте також: Зі Львова відкриють авіарейси до Барселони. Розклад

Лише незначна частина опитаних визнає готовність користуватися дорожчими авіапослугами. 5.4% будуть літати за ціною до 1-2 тисяч гривень (2000-4000 в обидва боки), 1,6% готові платити до 5000 грн (10000 в обидва боки), 0,8% мають намір платити ще більше.

Тим часом майже половина опитаних не змогли визначитися із відповіддю. Це приблизно відповідає кількості тих, хто не має наміру користуватися авіатранспортом навіть у разі масового виходу лоукостів на український ринок (таких – 45,4%)

Опитування проводилося з 23 жовтня по 5 листопада 2017 року. Було опитано 1614 респондентів у всіх регіонах України, за винятком окупованих територій. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,6%.

Нагадаємо, що Wizz Air відкриє нові авіарейси зі Львова до Лондона, Катовіце, Гданська та Дортмунда.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!