Скільки українці відпочиватимуть у грудні. Календар вихідних

2158 0
Традиційно передсвяткові робочі дні рекомендують робити скороченими – 24 і 31 грудня відповідно.
фото: foopets.com

фото: foopets.com

У першому місяці зими українці отримають 22 робочих дні і 9 вихідних. Згідно зі ст. 73 КЗпП в Україні встановили святкові та неробочі дні, серед яких зокрема і 25 грудня  – Різдво Христове за Григоріанським календарем. Також традиційно передсвяткові робочі дні рекомендують робити скороченими – 24 і 31 грудня відповідно.

Оскільки Різдво 25 грудня випадає на суботу, то вихідний переноситься на наступний після святкового або неробочого дня. За графіком п'ятиденного робочого тижня вихідний у суботу, 25 грудня, перенесуть на понеділок, 27 грудня. Так, матимемо довгий вікенд – 25-27 грудня.

Додамо, що Новий рік 2022 прийде на ніч з п'ятниці на суботу, тож українці знову відпочиватимтуть три дні поспіль, 1-3 січня. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!