Скільки українці витратили в інтернеті в ІІ кварталі 2015 року? Інфографіка

1926 0
Українці активно розраховуються платіжними картками за товари та послуги в Інтернеті. Зі 113 млн інтернет-платежів 111 млн відбулися всередині країни.
Фото: noi.md

Фото: noi.md

У другому кварталі 2015 року інтернет-платежі з використанням платіжних карток становили понад 45 млрд. грн. Більш ніж 111 млн. операцій на загальну суму майже 43 млрд. грн. було здійснено в Україні, а в закордонних Інтернет-магазинах – менше 2 млн. платежів на суму 2,5 млрд. грн, – йдеться в повідомлені Національного банку України у facebook.

Читайте також: Оплата комунальних послуг онлайн: 5 інструментів для львів’ян

Разом з тим НБУ виступає за подальший розвиток безготівкового обігу та зниження частки готівки в економіці до 12% у 2020 році (на кінець 2014 року вона становила 18%). З початку 2015 року рівень готівки в економіці зменшився на 2,3% до 276,3 млрд грн. на кінець серпня.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!