Скільки українців користуються інтернетом: результати дослідження

2746 0
Дослідницька компанія InMind в серпні-вересні провела дослідження української аудиторії інтернету, і нарахувала 12,9 мільйонів інтернет-користувачів, які хоча б раз на місяць користуються мережею.

Найбільш вражаюча цифра – щоденно (або майже щодня) інтернетом користуються 8,7 млн. інтернет-користувачів.

Читайте також: Львів’ян закликають платити за світло через інтернет

Цікаво, що 4,6 млн. користувачів (або 35% від 12,9 млн.) проживають в селах та містах з населенням менше 50 тис. В шести найбільших містах України проживає 3,4 млн. інтернет користувачів, і ще 4,9 млн. в інших містах.

Інтернетом користуються 61% населення у віці 15-29 років, та 39% у віці 30-44. Далі ситуація кардинально погіршується: 45-50 років – всього 15%, а старші 60 років – 3%.

Читайте також: У Львові розпочали будівництво IT-House. Деталі

Основним місцем підключення до інтернету для інтернет-користувачів є домашній стаціонарний комп‘ютер. В такий спосіб виходять в мережу 3 з 4 інтернет-користувачів.

Чоловіків серед інтернет користувачів поки що більше, аніж жінок – 54% проти 46%.

В опитуванні взяли участь 1500 респондентів у віці від 15 років. Замовником дослідження виступила Інтернет Асоціація України.

Джерело: Watcher

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!