Скільки українців носять моє прізвище? З’явився сайт для пошуку родичів

94629 0
На сайті «Рідні» можна перевірити, скільки людей в Україні живуть з однаковими прізвищами, а також дізнатися, у яких містах вони мешкають.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Інтернет-ресурс «Рідні» віднаходить прізвища за запитом та показує географію їхнього поширення на інтерактивній мапі.

Наприклад, якщо ввести у рядок пошуку слово «Сковорода», то сайт підрахує кількість українців із таким прізвищем (151), а також перерахує міста, де їх мешкає найбільше: Луцьк, Гірка Полонка, Маріуполь.

Читайте також: Оплата комунальних послуг онлайн: 5 інструментів для львів’ян

Як прокоментував для Tvoemisto.tv один із розробників сайту В’ячеслав Бутенко, базу прізвищ наповнювали з різних відкритих джерел даних за 2003 – 2015 роки. «База пройшла подвійну-потрійну звірку, вичищена від дублів. Вона повністю знеособлена і не містить особистих даних, як наприклад телефонні довідники, які також увійшли до бази», – зазначив він.

На запитання, чому Крим на карті позначено як російську територію, розробники сайту прокоментували: «Карта (підкладка) – не наша розробка. Постараємось скоро замінити».

Додамо, згідно з даними за 2001-й рік, найпоширенішими прізвищами в Україні є:

- Шевченко (145462 носії),
- Мельник (143796 носіїв),
- Коваленко (122780 носіїв),
- Бондаренко (122355 носіїв),
- Ткаченко (113391 носій).

Юлія Сабадишина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!