Скільки українцям коштує держава. Інфографіка

2082 0
Левова частка державної скарбниці, з якої оплачують державні послуги, наповнюються з мільйонів маленьких одноразових платежів українців.
Фото: Lenta.UA

Фото: Lenta.UA

Середньостатистичний працівник в Україні, який отримує 10 974 гривні зарплати, віддасть державі у 2021 році 97 тисяч грн, що становить 50% від його доходів. Дані оприлюднили у межах проєкту «Ціна держави» неурядового центру соціально-економічних досліджень CASE Україна. 


Найбільша частка податків піде на пенсіонерів – 43,7 тис. грн, 10,9 тис. грн – на освіту, 7,9 тис. грн – на підтримку економіки, 6,9 тис. грн – на медицину, 5,9 тис. грн – на утримання правоохоронних органів, 5,9 тис. грн – на відсотки за державними запозиченнями, 4,3 тис. грн – на Збройні Сили України, 3,5 тис. грн – на утримання чиновників, 1,5 тис. грн – на культуру та спорт, 1 023 грн – на утримання комунального господарства та 463 грн – на охорону довкілля.

Українці можуть самі порахувати, скільки грошей віддадуть державі цього року і на що підуть податки, за посиланням.

Нагадаємо, що на Львівщині цього року обіцяють створити 5 тисяч робочих місць і залучити понад 50 млн доларів прямих іноземних інвестицій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!