Склад Національної збірної на Ігри у Пекіні та заклик Папи до молитви за мир в Україні. Головне

982 0
Коротко про головні новини Львова за минулу добу.

Виконком Національного олімпійського комітету України затвердив склад національної збірної на зимові Олімпійські ігри у Пекіні. За медалі у столиці Китаю змагатимуться понад три тисячі атлетів світу. І до складу національної збірної увійшли четверо представників Львівщини. Усі вони позмагаються у санному спорті. Це, зокрема, 26-річний Антон Дукач, 23-річний Андрій Лисецький, 22-річний Ігор Стахів та 27-річна Олена Стецків. Тренують спортсменів Тарас Гарцула та Іван Баїк.

Постійна депутатська комісія з питань охорони здоров’я та материнства ЛОР за результатами обговорення визнала роботу очільниці Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТу Олександри Бурди незадовільною. Вона очолює медзаклад з березня 2020 року, а до цього деякий час виконувала обов'язки керівниці. Тепер комісія виносить на розгляд сесії Львівської обласної ради звіт директорки лікарні.

Читайте також: Недовіра директорці. Що відбувається у львівському ОХМАТДИТі

Міністерство оборони України розробило нову редакцію наказу щодо взяття на військовий облік жінок і надіслало його на погодження до Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та Служби зовнішньої розвідки України. Зокрема, у новому наказі визначили 14 спеціальностей та 6 професій, здобуття та отримання яких передбачає постановку на військовий облік. Ці спеціальності та професії споріднені з близько 100 військово-обліковими спеціальностями. Раніше йшлося про 35 фахових напрямків, що об‘єднував понад 200 спеціальностей.

Папа Римський Франциск закликає всіх людей молитися за те, щоб кожна політична дія служила загальнолюдському братерству. Після проказування молитви «Ангел Господній» сього, 23 січня, він зі стурбованістю з огляду на напруження запропонував, щоб наступна середа, 26 січня, була Днем молитви за мир.

Міністерство закордонних справ знайшло солдатів з України, яких 80 років вважали зниклими безвісти. Це історія кількох українців, серед яких Іван Пастернак зі Львова і його сім’я. 

Читайте також: «Усе не переробимо». Що відомо про сміттєвий завод, який почали будувати у Львові 

Сміттєпереробний комплекс, який будують на вул. Пластовій, 13 поблизу очисних споруд «Львівводоканалу» має бути поділений на дві частини, де відбуватиметься механічна і біологічна обробки. А після механічної та біологічної обробки відходів отримуватимуть вторинну сировину: органіку, ПЕТ, метал, пластик, які можна використовувати повторно. Також РДФ-паливо, яке можна використовувати на цементних заводах. 

Гарного вам дня і початку тижня!

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!