Політична реклама

Складено рейтинг вулиць Львова, де найчастіше трапляються ДТП

1153 2
ДАІ склало рейтинг вулиць Львова, на яких трапляється найбільше дорожньо-транспортних приход. Перше місце в ньому посіло перехрестя Наукова–Стрийська–Хуторівка. Про це повідомила прес-служба ГУ УМВСУ у Львівській області.

10 місце - перехрестя Любінської – Петлюри. Перевищення швидкості. Власне це порушення правил дорожнього руху і призводить до автозіткнень та наїздів на пішоходів, якими славне це перехрестя. Бувало, зі смертельними наслідками.

9. Перехрестя Стрийська – Максимовича. Тут і світлофори і пішохідні переходи і чотири смуги руху по Стрийській і підступний поворот на Лазаренка. Як наслідок – автозіткнення. Переважно незначні, без потерпілих, але трапляється різне. Метод боротьби простий – слідкуємо за світлофорами та дитримуємось елементарних правил дорожнього руху. Я про дві суцільні.

8. Городоцька 155. Більшість пішоходів тут діляться на 3 категорії. Перші заклопотані питанням вибору. Другі задоволені вдалою покупкою. Це про ринок. Треті – спішать на поїзд – це про приміський залізничний вокзал.

І перші і другі і навіть треті часто бувають неуважними. Відповідно на пішохідні секції світлофорів увагу звертають не завжди. Даремно, враховуючи кількість та регулярність наїздів на пішоходів на цій ділянці. До речі, ще одне місце концентрації ДТП з подібними характеристиками за двісті метрів звідси – на Городоцькій 179. Водії – увага га пішоходів.

7. Кульпарківська – Щирецька.  Дуже часто водії, а надто водії маршрутних таксі зупиняються в зоні перехрестя. Для чого? Потреби різні. Посадка, висадка пасажирів та мало, що. Хороша якість дорожнього полотна, світлофори, які завжди можна проігнорувати. Факторів ризику вистарчить на 2 місця концентрації ДТП. Сьома позиція рейтингу.

Метод уникнення ДТП в цьому місці – дотримання безпечної швидкості руху, надто для тих, хто в*їжджає в місто та ретельне слідкування за сигналами світлофорів.

6. Вулиця Богдана Хмельницького 267 – 275. Ця ділянка вулиці Хмельницької потрапила на шосте місце рейтингу в основному, звичайно, завдяки важкості дорожньо транспортних пригод  які тут трапляються. В першу чергу – це наїзди на пішоходів.

Місць де пішоходи могли б тут перейти на іншу сторону вулиці всього три. 2 з них це наземні нерегульовані пішохідні переходи, простіше кажучи зебра. І це на ділянці тисяча 100 метрів. Підземний перехід давно не використовується за призначенням і взагалі три смуги для руху в кожному напрямку, прекрасна оглядовість і лише одне регульоване перехрестя. Нога сама проситься втиснути педаль газу в підлогу.

5. Вулиця Наукова 29, а також 62 – 64.

П’ята позиція і ще один яскравий приклад ділянки для наїзду на пішоходів у чистому вигляді. 

Внаслідок того, що зупинки громадського транспорту рознесенні не зовсім вдало пішоходи переходять проїзну частину там де їм зручно, а не в призначених місцях. Крім того, хороша якість дорожнього покриття не просто спонукає водіїв до перевищення швидкості, а таки змушує їх це робити.

Хоча і пішохідних переходів на цій ділянці і не бракує – наїзд на пішохода -  основний вид дорожньо транспортних пригод на Науковій.

4. Проспект Червоної Калини. Нерегульоване перехрестя, при проїзді якого орієнтуватись треба на дорожні знаки, зокрема знаки пріоритету. А головна задача для водія – не помилитись на якій дорозі ви знаходитесь – на головній, чи на другорядній. Кілька років тому взимку на цьому місці під колесами автобуса загинуло двоє чоловіків. А за кілька десятків метрів звідси – на тому пішохідному переході Мерседес збив насмерть жінку. Робіть висновки.

3. Перехрестя вулиці Липинського – проспекту Чорновола. Тут все зрозуміло. Кільцевий рух, в часи пік – маса транспорту.

Всі поспішають, неуважність, агресивність – ознака невпевненості і собі і так далі. Результат – авто зіткнення, зрідка – наїзди на пішоходів.

2. Перехрестя Липинського – Промислова – Миколайчука. За кількістю і важкістю дорожньо - транспортних пригод, які тут трапляються на 2 місці в рейтингу.

Головна причина   виникнення аварійних ситуацій тут - порушення водіями правил проїзду регульованих перехресть.

Переважна більшість  дорожньо транспортних пригод тут -  це авто зіткнення. Досить часто – з потерпілими. Були й смертельні випадки.

1. Перехрестя Наукова–Стрийська–Хуторівка. Місце концентрації дорожньо транспортних пригод номер 1 у Львові.

На перше місце вийшло завдяки тривалості перебування у відповідному списку та кількості дорожньо- транспортних пригод які тут стаються. Трапляються тут і наїзди на пішоходів. Але переважно це авто зіткнення. Далеко не завжди з потерпілими. Частіше наслідки обмежуються пошкодженням транспортних засобів. Але їх кількість і дає перше місце рейтингу.

Основні причини аварійності - це перевищення швидкості, не дотримання водіями правила проїзду перехресть, а пішоходами - переходу проїзної частини. Метод боротьби з цим місцем концентрації лише один - будівництво дворівневої транспортної розв’язки. На свідомість водіїв розраховувати вже якось і не доводиться.

Загалом у Львові налічується 26 місць високої концентрації ДТП. В ціх місцях трапляється близько половини всіх ДТП. 

Найбільш небезпечний район для пішоходів і водіїв – Галицький. Всього одне місце концентрації ДТП. А найнебезпечніший – Франківський – аж 10. 6 – в Шевченківському районі, по 4 у Сихівському та Залізничному.

Найбільше місць концентрації дорожньо-транспортних пригод на вулиці Стрийській – аж 6. Далі в рейтингу небезпечних вулиць Наукова, за нею Городоцька, Володимира Великого, Любінська, Липинського та проспект Чорновола.

Найпоширеніший вид дорожньо-транспортних пригод - це авто зіткнення і наїзди на пішоходів. Вони впевнено і систематично забезпечують приблизно 75% всіх ДТП. Інші, такі як, наприклад, наїзд на перешкоду - далеко позаду.

 

22 Липня, 2012 13:56
Lana Також,перехрестя Сахарова- Княгині Ольги.
9 Липня, 2012 11:31
Mykola125 До найнебезпечніших місць можна віднести Вулицю Володимира Великого в перехід біля Макдональд(Океан) де постійно водії проїжджають на червоне пішохідний перехід. І також два нерегульовані переходи(червона зебра)з другої сторони кільця В.Великого-К.Ольги біля відділення пошти 79052.
Що стосується позиції 9 Стрийська - Максимовича рядом 50 метрів є перехрестя Стрийська - [***]ли(Динамівський) теж постійно проїжджають на червоне машини і ще зранку та надвечір не видно світла світлофора пішоходам через сонячні промені.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!