Скульптура укранським бійцям Листопадового Чину коштуватиме місту 2 млн гривень

1131 0
Навколо скульптури бійцям Листопадового чину облаштують громадський простір.
фото лмр

фото лмр

Управління архітектури та урбаністики ЛМР уклало договір про закупівлю скульптурної композиції-пам’ятки українським бійцям Листопадового Чину на 2 млн гривень. Відповідну документацію оприлюднили на сайті електронних закупівель Prozorro.

Читайте також: У Львові з'явиться пам'ятник Січовим Стрільцям

Переможцем конкурсу на найкращу скульптурну композицію ще 22 червня обрали Володимира Цісарика — українського скульптора, автора монументальних робіт у різних містах. Серед його останніх робіт — пам'ятник Небесній сотні у Миколаєві, Володимиру Винниченку у Кропивницькому, погруддя Ксавера Моцарта для Львівської національної музичної академії Лисенка, пам'ятник Пабло Пікассо у Львові та інші. 

Скульптуру планують встановити на вул. Городоцька, 40. Вона нагадуватиме лева, що пробуджується. Цю фігуру запозичили з герба ЗУНР. За задумом авторів, лев є алегорією на молоду країну, яка зародилася на уламках Австро-Угорської імперії. Елементами композиції є виноградна лоза з гроном винограду, як символ того, що з краплі крові українських бійців Листопадового Чину та УГА, пролитої в боях за ЗУНР.

Зазначимо, що пам’ятну скульптуру та громадський простір довкола неї хочуть облаштувати на розі вулиць Бенедиктовича та Городоцької.

Читайте також: Як зміниться площа святого Теодора у Львові. Візуалізація

За задумом проектантів, влаштування громадського простору — це символічне відображення структури міста (вулиці, площі, квартали і тупикові двори), Скульптуру Лева розташують посередині ділянки.

Під вуличними меблями по контуру та в мощенні облаштують освітлення. Також підсвітять фасад казарми, дерева та саму скульптуру. Газони будуть обгороджені стійкою до атмосферної корозії сталлю. Матеріал мощення — гранітна плитка та базальтова бруківка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!