На правах реклами

Сквер Гідності у Львові як крок на шляху до реформ

3861 0
Нещодавно у Львові на Сихові облаштували новий громадський простір – Сквер Гідності. Мешканці мікрорайону на чолі із громадською активісткою Наталею Піпою перешкодили незаконній забудові скверу і, натомість, створили місце для сімейного відпочинку. Наразі активні захисники скверу об’єднались навколо спільних ідей і створили громадський рух.

«У той самий день, коли ми побачили як  у зеленому сквері забивають бетонні стовпці, мами з дітьми вже ці стовпи витягнули, і відтоді  почалася наша боротьба за порятунок цього скверу, яка тривала більше року. Ми назвали його «Сквер Гідності», бо це – наша відповідь на свавілля та корупцію, які продовжують отруювати наше життя, навіть після Майдану», – розповідає активістка, а віднедавна член Української Галицької Партії Наталя Піпа.

Разом з іншими активними сихівчанами вони зупинили незаконне будівництво  у зеленій зоні. Згодом активні захисники скверу  об’єднались навколо спільних ідей і створили громадський рух «Кращий Сихів». Тепер команда працює над ідеєю «Скверу Гідності», де буде місце відпочинку для усіх. Вони переконані, що великі справи починаються зі щоденних, маленьких, але наполегливих кроків тому відповідальність за долю міста кожен має брати на себе.

Довідка. Наталя Піпа  народилася у Львові, її батько – із галицької родини, а мама–з родини українців зі Сходу. Тому це допомагає жінці розуміти і менталітет галичан, і особливості мислення східняків. ЇЇ життєве гасло: вдосконалюватися, не бути байдужим та брати ініціативу на себе за малі та великі справи.  Разом із чоловіком вони виховують чудового синочка. Наталя працює у реабілітаційному центрі для дітей та молоді з особливими потребами «Джерело». Досвід, який вона отримала там, вважає неоціненним в житті. Свою турботу про «особливих львів’ян» вона проектує і на щоденну громадську роботу. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!