На правах реклами

Сквер, літній театр та галерея на даху. У Львові планують відкрити багатофункційний готель

5540 1
Громадський простір буде відкритим для доступу всім.
Візуалізація «АБМК»

Візуалізація «АБМК»

Команда архітекторів бюро «АБМК» представила концепцію нової будівлі, яка має з’явитись на місці хаотичного паркувального майданчику на вулиці Вороного, 4. Проект передбачає будівництво дворівневого підземного паркінгу, а також облаштування скверу, дитячого майданчика, літнього театру та соціального коворкінгу на даху будівлі. Відкриті громадські простори займуть більше 1000 кв. м та будуть загальнодоступними для львів’ян. На дах вестимуть окремі ліфт та сходи, які, разом із проміжними терасами, перетворяться на постійну мистецьку галерею.

Раніше Інститут «Містопроект», який розробляє детальне планування території цієї ділянки на прохання мешканців вирішив забрати з проекту ДПТ територію Пасажу Міколяша, залишивши лише ділянку на Вороного,4. Проєктанти вирішили першими у Львові застосувати принцип «Додавай та примножуй», коли нові об’єкти створюють нові простори для містян а не забирають ті, що вже є.

У самій будівлі облаштують готель однієї зі світових мереж на 140 номерів та конференц-зал.

«До ідеї створення громадського простору на даху майбутньої будівлі ми прийшли, прогулюючись вулицею Руданського. Сьогодні це гарна пішохідна вулиця, але наприкінці вона впирається в закинутий та непривабливий майданчик. Все ніби обрубується. За нашим задумом громадський простір на даху стане головним продовженням вулиці Руданського. Піднімаючись сходами, відвідувачі зможуть насолоджуватись новими ракурсами вулиць, знаходити затінок влітку та прихисток від дощу і вітру в холодні пори року. Водночас тут розташують мистецькі експозиції. Це буде місце, де можна послухати класичну музику або просто почитати книжку», – розповідає представник команди девелоперів Лев Підлісецький.

Окремої уваги заслуговує сучасний підземний паркінг на 70 автомобілів, який  забезпечує вдвічі більшу кількість місць, порівняно з нинішньою стихійною парковкою. Окрім цього, планується облаштувати у цьому районі підземні сміттєві контейнери та провести благоустрій території довкола.

Інвестор проекту – компанія «Атель’єр» – активно комунікує з мешканцями наколишніх будівель, аби врахувати всі побажання та застереження. Вже провели одне відкрите обговорення ДПТ, натомість сьогодні о 16:00 автори проєкту представляють його для громадськості в Центрі Митрополита Андрея Шептицького в УКУ.


Читайте також:
7 Березня, 2020 17:45
Андрій Навіть у Форумі 3-й поверх припадає пилюкою разом з мистецькою виставкою-продажем, а тут очікують, що випадкові перехожі і жіночки з дітьми будуть дертися на 7 поверх, аби перепочити на квадратовому незручному сидінні і помилуватися іржавими дахами навколо. Заради чого плодиться цей несмак і марнота?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!