Сквер на пл. св. Юра знову став сквером

2288 0
Під час першої сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про те, щоб внести сквер на пл. св. Юра до переліку скверів у Львові, – інформують у прес-службі ЛМР.

Так, враховуючи мирову угоду від 03.12.2015, сквер св. Юра, площею 1,0640 га, внесено в перелік скверів Галицького району. Окрім цього, Галицькій РА надано дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки на пл. Святого Юра, площею 2,6248 га.

Причиною, чому сквер «випав» з цього переліку, в.о. директора департаменту містобудування ЛМР Сергій Коровайник назвав реконструкцію площі.

Однак на те, щоб повернути скверу його офіційний статус, настояли активісти, з яким було підписано мирову угоду.

Нагадаємо, що зараз в сквері тривають роботи щодо будівництва дороги для громадського транспорту. Однак навіть після підписання угоди роботи в сквері неодноразово призупинялися активістами. Причиною є те, що будівельники працюють без необхідних документів, а в самому сквері зрізали значно більше дерев, аніж було узгоджено до цього.

Сквер і пішохідну зону на площі буде об’єднано в єдиний комплекс. Окрім цього вже до кінця року тут курсуватиме громадський транспорт. 

Читайте також: Сквер святого Юра: чи буде місце для тролейбуса та дитмайданчика?

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!