SkyUp евакуйовує українців, які застрягли на кордоні Італії та Словенії. Оновлено

2048 0
Авіакомпанія SkyUp виконує спеціальний рейс до Венеції, щоби врятувати наших громадян, які кілька днів не могли потрапити на Батьківщину.
Фото: Наталії Калініченко

Фото: Наталії Калініченко

15 березня літак авіакомпанії SkyUp Airlines вилетів на виконання спеціального рейсу до Венеції для евакуації українців, які раніше намагалися повернутися в Україну, однак застрягли на кордоні Італії через закриття кордонів зі Словенією. Про це Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі авіакомпанії.

Рейс виконує літак авіакомпанії SkyUp, реєстраційний номер UR-SQD, Boeing 737-700, розрахований на 149 пасажирів за маршрутом Київ (Бориспіль) – Венеція – Київ. О 22.20 він приземлився у аеропорту Бориспіль, повернувши в Україну 123 наших співвітчизників.

Читайте також: Укрзалізниця скасовує низку поїздів, вартість квитків обіцяють повернути

Команда рейсу складається з екіпажу судна і медичних працівників Центру медицини катастроф. Всі вони забезпечені захисними масками та дезінфікуючими засобами, відповідно до загальних рекомендацій, які надало МОЗ України.

Станом на 16.00 15 березня відомо, що евакуюють 95 осіб.

Усім пасажирам у Італії ще до посадки у літак провели медичний огляд. Під час польоту лікарі здійснювали медико-санітарний нагляд.

Читайте також: Чим коронавірус відрізняється від грипу. Пояснення ВООЗ

Після прибуття в Україну всі евакуйовані зобов’язані здійснити 14-денну самоізоляцію (домашній карантин).

«Нами проведено всі необхідні дослідження, для того щоб зрозуміти стан здоров’я пасажирів. На самоізоляцію будуть відправлені люди без симптомів гострих вірусних захворювань і з негативним результатом тесту на COVID-19. Наголошую, перебування вдома на самоізоляції, як і здійснення амбулаторного лікування людей із легким перебігом хвороби, безпечне для оточуючих, за умови дотримання рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, які зазначені в Стандартах надання медичної допомоги», – наголосив заступник Міністра охорони здоров’я - Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Щодо екіпажу, то він не виходив з літака в зону карантину, тому не мав підстав здійснювати самоізоляцію. Після виконання рейсу на борту, за ініціативи авіакомпанії, буде проведено дезінфекцію і прибирання згідно з технологією, визначеною аеропортом.

Оновлено. Літак авіакомпанії SkyUp реєстраційний номер UR-SQD, Boeing 737-700 приземлився в аеропорту Бориспіль о 22.20. Він повернув в Україну 123 наших співвітчизників, які виявились заручниками ситуації на кордоні Італії та Словенії.

Відзначимо, саме авіакомпанія SkyUp здійснювала спецрейс з порятунку українців з епіцентру корона вірусу у Китаї міста Ухань.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомили, що група з близько 100 українців були заблоковані на кордоні між Італією і Словенією, оскільки словенські прикордонники не пускають їх в країну через заходи з протидії поширенню коронавируса. Рішення про їх евакуацію уряд ухвалив 14 березня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!