Слідчі ідентифікували трьох російських військових, які ґвалтували жінку на Київщині

731 0
Користуючись відсутністю чоловіків в будинку, російські військові вчиняли сексуальне насильство над жінками.
Фото: Офіс Генпрокурора / Telegram

Фото: Офіс Генпрокурора / Telegram

Правоохоронці встановили особи трьох російських військових, які під час окупації ґвалтували жінку на Київщині. Їм повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Імена підозрюваних не називаються, лише зазначається, що це військові 37-мої окремої гвардійської мотострілецької Донської Будапештської Червоного прапора ордена Червоної Зірки бригади (37 ОМСБр, в/ч 69647) збройних сил Російської Федерації, уродженці Республіки Бурятії, Читинської області та Іркутської області Російської Федерації.

Читайте також: поліція ідентифікувала окупанта, який розстріляв волонтера

За даними слідства, у березні 2022 року підозрювані разом з іншими військовими ЗС РФ окупували один з населених пунктів Київщини. Вони залякували мирне населення, шукали чоловіків та учасників сил антитерористичної операції, постійно оглядали всі приміщення цивільних будинків.

Через 20 днів окупації російські військові, серед яких підозрювані, почали систематично вриватись на подвір’я приватного будинку, де проживали дві жінки та малолітня дівчинка. Робили це завжди в групах по три особи, склад яких постійно змінювався.

 

Підозрювані, постійно демонструючи наявність зброї та користуючись відсутністю чоловіків в будинку, по черзі водили одну з жінок до гаражного приміщення, де ґвалтували. Інші в цей час залишались на вулиці з метою подолання можливого опору з боку її родичів та сусідів.

Один з них за час окупації вчинив насильницькі дії сексуального характеру раз, другий вчиняв такі дії двічі, а третій – протягом тижня кожного дня.

Нагадаємо, СБУ ідентифікували особу окупанта, який розстріляв батька на очах у сина.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!