Слідчі Міжнародного кримінального суду в Гаазі виїхали до України

1752 0
Дії російської сторони підпадають під юрисдикцію суду.
фото: EADaily

фото: EADaily

Група слідчих Міжнародного кримінального суду в Гаазі виїхала до України, щоби розслідувати за колективним міжнародним позовом проти Росії щодо її воєнних злочинів. Про це повідомляє BBC.

Відповідаючи на запитання журналістів у четвер, головний прокурор трибуналу Карім Хан дав зрозуміти, що дії російської сторони підпадають під юрисдикцію суду.

Читайте також: «Повинні добре розуміти, з ким маємо справу». Чи зможе Путін застосувати ядерну кнопку

«Будь-яка сторона, яка безпосередньо цілить у цивільне населення та цивільні об'єкти, вчиняє злочин, визначений Римським статутом Міжнародного кримінального суду та міжнародними гуманітарними законами», – каже він.

Нагадаємо, що Міжнародний суд ООН попередньо заявив, що 7 і 8 березня проведе слухання за позовом України проти Росії щодо порушення РФ Конвенції про запобігання злочину геноциду. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!