Слідчі передали до суду справу Медведчука. Йому загрожує 15 років позбавлення волі

1402 0
Провадження охоплює 2015-2020 роки.
Звинувачений у державній зраді віктор медведчук

Звинувачений у державній зраді віктор медведчук

Слідчі СБУ і ДБР завершили розслідування «першого епізоду» справи Віктора Медведчука. Матеріали передали в суд.  Це провадження охоплює період із 2015 по 2020 роки, а підозрюваними в ньому проходять народні депутати від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук і його соратник із Львівщини Тарас Козак. Про це повідомляють в пресслужбі Служби безпеки України. 

Воно стосується:

  • незаконної передачі спецслужбам рф інформації про секретний підрозділ ЗСУ;
  • розробки антиукраїнського проекту «Промінь»;
  • завдання шкоди економічній безпеці України за рахунок сприяння рф у незаконному видобутку нафти та газу у Прикерченському регіоні.

 

Читайте також: Зеленський повідомив про затримання Медведчука

Ці кримінальні порушення передбачені статтею 438 Кримінального кодексу України – вчинення державної зради та замах на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.  Медведчуку вручили копію обвинувального акту, який у найкоротший час спрямкуть до відповідного суду. Загалом матеріали провадження нараховують понад 80 томів. 

Додамо, що Медведчуку оголосили кілька підозр. Зокрема, він підозрюється у вчиненні державної зради, сприянні діяльності терористичної організації та замаху на розграбування національних ресурсів.

Нагадаємо, СБУ провела багаторівневу спецоперацію із затримання народного депутата від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» та кума путіна Віктора Медведчука. Президент України Володимир Зеленський запропонував обміняти його на українців, які потрапили у російський полон. Водночас у Кремлі заявляли, що голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» кум путіна Віктор Медведчук не є громадянином росії, і вони не знають, чи хоче він участі рф у вирішенні його долі.

А працівники Територіального управління ДБР Львова провели обшуки на об`єктах власності Вітора Медведчука та Тараса Козака, а суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки підприємств. Детальніше про те, що належить Козаку та його родичі і чи можуть це конфіскувати на користь держави, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv «Несправжній Козак. Що буде з майном соратника Медведчука у Львові».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!