Українці навчатимуться військової справи на полігонах у Данії

1016 0
Загальний обсяг військової допомоги від Данії у вигляді зброї та військової техніки перевищив 15 млрд грн.
Фото умовне

Фото умовне

Данія долучиться до країн, які навчають українських військовослужбовців на своїй території за стандартами армій членів НАТО. Про таку ініціативу Копенгагена повідомив міністр оборони Данії Мортен Бьодсков, який 13 вересня відвідав Київ, передає Liga.net.

Загальний обсяг військової допомоги від Данії у вигляді зброї та військової техніки перевищив 3 млрд данських крон (понад 15 млрд грн), «але необхідні довгострокові та постійні вливання», сказав він перед візитом до Києва.

Міністр наголосив, що боротьба українців проти росії – «це боротьба від імені всіх вільних демократичних країн, ми зобов'язані її підтримувати».

«Навчання (українців) відбудеться в Данії. Я не можу вдаватися до подробиць, але в Данії триватимуть навчання бійців української оборони», – зазначив Бьодсков.

Це розширення військової допомоги Україні від держави на півночі Європи. У серпні Данія анонсувала, що відправить восени до Великої Британії 130 армійських інструкторів – там уже навчають тисячі солдатів ЗСУ без військового досвіду або з обмеженим військовим досвідом.

Читайте також: У росії масово скасовують відправки на війну в Україну, – розвідка

Пресслужба Міноборони Данії не повідомляє, що країна візьме на навчання українських військових. Там лише заявили, що Україні запропоновано «навчання українських солдатів та допомогу у розмінуванні». Наразі українці навчаються у Британії та Німеччині.

«Дуже важливо, щоб ми, данська сторона, зробили все можливе, щоб підтримати Україну. Прогрес України на полі бою потребує більшої підтримки», – підсумував Бьодсков.

Додамо, що раніше данські інструктори вже займалися навчанням українських військових на базі у Яворові.

Нагадаємо, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив про новий пакет оборонної допомоги для України від США у найближчі дні.

Софіко Векуа
____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!