Словаччина може передати Україні винищувачі і танки

1049 0
Премʼєр міністр заявив, що Україні треба зброя, щоб боротися за свою незалежність.
Фото: Курс України

Фото: Курс України

Словаччина може передати Україні свої винищувачі МіГ-29 і танки радянського виробництва. Про це сказав прем'єр-міністр Едуард Гегер, повідомляє «Європейська правда».

«Але я не хочу докладно говорити про це, тому що Україна також просила нас не вдаватися в деталі», — сказав він.

Читайте також: Норвегія виділить Україні один мільярд євро допомоги

Зазначимо, що Словацький прем'єр виступав в ефірі чеського телебачення разом із прем'єром Чехії Петером Фіалою. Вони розповіли, що всіх здивувало, наскільки ефективно і як довго Україна може захищатися від вторгнення росії, чия армія на папері мала бути набагато сильнішою. 

«Ми маємо всі передумови вірити, що Україна переможе у цій війні», — зазначив прем'єр Словаччини.

Однак прем'єр міністр Чехії заявив, що ніхто не знає, скільки часу пройде, доки Україна отримає повний контроль над своєю територією, і зазначив, що без допомоги Заходу вона не зможе захиститись від росіян.

«У них має бути зброя, щоб вони могли боротися за свою незалежність, нашу безпеку та нашу свободу. Вони борються за нас», — сказав він.

Читайте також: Словаччина передасть Україні бойові гелікоптери

Він додав, що у разі потреби Чехія готова взяти участь у навчанні українських військових.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!