Словаччина передасть Україні винищувачі МіГ-29

1625 0
Братислава отримає за літаки гроші від Євросоюзу або бойову техніку від НАТО.
МІГ-29/Фото: KGyST

МІГ-29/Фото: KGyST

Україна отримає від Словаччини винищувачі МіГ-29. Вони можуть приїхати вже наступного місяця. Про це повідомив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь, передає НВ.

Читайте також: Словаччина передасть Україні бойові гелікоптери

За словами міністра, винищувачі вирушать до України вже наступного місяця, після того як Словаччина перестане використовувати їх у своїх цілях. Зазначено, що Братислава отримає за літаки гроші від Євросоюзу або бойову техніку від НАТО. 

Читайте також: В Україну прибули додаткові системи HIMARS від США

Міністр додав, що вартість винищувачів обчислюються сотнями мільйонів євро. Однак, він не назвав кількість авіації, яку планують передати Україні. За попередніми даними, мова йде про 11 літаків, які зараз є у Словаччини.

Нагадаємо, з початку російсько-української війни союзники України передали нам десятки тонн вибухівки, сотні тисяч тонн патронів та одиниць захисного спорядження, тисячі приладів нічного бачення та засобів радіоелектронної боротьби. Крім того – тисячі одиниць важкого озброєння – танків, РСЗВ, гаубиць, та ракет. Tvoemisto.tv зробило добірку озброєння, яке Україна отримала від партнерів. Детальніше читайте тут.

Довідково

Винищувач є радянською багатоцільовою розробкою четвертого покоління. МіГ-29 призначений для знищення керованими ракетами і вогнем з бортової гармати всіх типів повітряних цілей в простих і складних метеоумовах, а також для ураження наземних цілей.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!