Словаччина повідомила про зміни в'їзду для українців

13651 0
Потрібно попередньо зареєструватися на сайті.
Фото: Державна прикордонна служба України

Фото: Державна прикордонна служба України

Туристи, які в’їжджають на територію Словаччини з України, яка входить до червоного списку, зобов’язані попередньо зареєструватися на веб-сайті. Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Читайте також: Відпочинок на морі. Умови виїзду українців за кордон

Подорожуючим радять зробити це до прибуття на територію Словаччини, оскільки у пунктах пропуску неможливо зареєструватися через слабке інтернет-покриття. Доступ до Wi-Fi на території словацьких пунктів пропуску відсутній.

Зазначене стосується також тих, хто в’їжджає на територію Словаччини потягом через пункт пропуску «Чоп (Страж) – Чієрна-над-Тісоу». Особу, яка прибуває на територію Словаччини потягом і не виконує умови в’їзду (не зареєстрована на сайті), не допустять, а її повернення на територію України буде ускладнене через графік руху потягів.

Читайте також: Австрія та Нідерланди відкрилися для українців. Умови в'їзду

Також словацькі колеги інформують, що з 19.00 год 5 липня у громадян ЄС при в’їзді на територію Словаччини перевірятимуть цифрові Covid-картки (через мобільний додаток). Такі картки видаються громадянам ЄС як сертифікат про щеплення, проведення тесту (антиген, ПЛР) або подолання захворювання на COVID-19.

Нагадаємо, що в Україні запустили чат-бот з інформацією для подорожей за кордон. В умовах Covid-19 під час планування подорожей там можна ознайомитися з правилами в’їзду для українців


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!