Словаччина закрила кордони для туристів, а Румунія відправляє приїжджих на карантин

3131 0
До Словаччини скасували автобуси та поїзди.

Від сьогодні, 13 березня, Словачинна закрила всі пункти пропуску для нерезидентів. Таке рішення ухвалене для запобігання поширенню коронавірусу, повідомляє міністерство інфраструктури України.

Припинено міжнародне автобусне сполучення до Словаччини і звідти. Водночас міжнародні вантажні перевезення не припиняються, проте водії повинні мати засоби особистого захисту.

Читайте також: У Львові посилили карантинні заходи

Від сьогоднішнього ранку на в’їзд до Словаччини пропускатимутися лише ті, хто має дозвіл на постійне або тимчасове проживання на території Словаччини, а виїхати можуть усі.

Припинено курсування потягів № 960/961 Кошице – Мукачево, № 962/963 Кошице – Мукачево, № 8860/8863 Чієрна над Тисою – Чоп, № 8862/8861 Кошице – Чоп, безпересадковий вагон № 26/382 Київ – Кошице.

Продаж проїзних документів на поїзди, що курсують до Словацької Республіки призупинено.

Окрім того, повідомляють в міністерстві, додаткові режимні заходи запроваджує Румунія. Ідеться про те, що людей із зон ризику залишатимуть на 7-денний карантин. У разі відмови від карантину, людей не пускатимуть на територію країни. Зазначається, що наразі Україна не входить до зони ризику.

Читайте також: В Україні підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом

За інформацією Міністерства транспорту Румунії, водіїв транспортних засобів буде перевіряти санітарний орган на кордоні, також необхідно буде заповнити анкету з персональними даними і, якщо проблем не буде виявлено, водії зможуть продовжувати рух.

Нагадаємо, США на 30 днів припинили авіасполучення з країнами ЄС, окрім Великобританії, а Польща ввела санітарний контроль на кордоні з Україною та іншими сусідами. В Ізраїлі прибулих направляють на двотижневий карантин, а в Італії закриті всі кордони.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!