Словенія передасть Україні танки Т-72, а натомість отримає техніку з Німеччини

1390 0
Напередодні Міністерство оборони Німеччини виключило все важке озброєння зі списку допомоги Україні.
Танк Т-72 / фото Укроборонпром

Танк Т-72 / фото Укроборонпром

Словенія передасть Україні велику кількість своїх основних бойових танків Т-72, а натомість отримає від Німеччини бойові машини піхоти Marder та колісні бронеавтомобілі Fuchs, передає Європейська правда. 

За інформацією агентства dpa з урядових кіл, Словенія також попросила у Німеччини більш сучасне обладнання в якості компенсації, зокрема німецький бойовий танк Leopard 2, бронетранспортер Boxer і бойову машину піхоти Puma, яка вводиться в Бундесвер як наступник Marder, яка використовується вже 50 років.

Читайте також: Німеччина викреслила важке озброєння із військової допомоги Україні 

«Бундесвер перебуває в ситуації, коли, на жаль, не може відмовитися від зброї, якщо хоче й надалі гарантувати національну оборону та оборону Альянсу», – заявила міністр оборони німеччини Крістін Ламбрехт.

Зазначимо, що українська армія вже використвує систему озброєння Т-72, яка бере свій початок з радянських часів, тому додаткової тривалої підготовки не потрібно. 

Нагадаємо, Міністерство оборони Німеччини виключило все важке озброєння зі списку допомоги Україні, хоча німецька промисловість готова поставити багато озброєнь у короткостроковій та середньостроковій перспективі. Також відомо, що Німеччина веде переговори з країнами ЄС та НАТО, які можуть надати Україні важке озброєння радянського виробництва.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!