Словник «гарної української мови» видали у Львові. Фото

5505 0
У Львові вийшов друком сучасний словник української мови із серії «Говорімо гарно!» під назвою «Мова – не калька». Його упорядники – Юрко Зелений, Ірина Зубрицька та Тарас Береза.
Фото з Facebook Території словників

Фото з Facebook Території словників

У виданні опрацьовано понад 20 тисяч слів та висловів, необхідних для збагачення мовної культури українця. Один із упорядників Тарас Береза розповідає, що праця над словником тривала упродовж року. До видання також надається платівка з мовознавчими аудіо-матеріалами, пише ZAXID.NET.

«Наш словник розкриває велич і красу української мови, звільняє її від суржику й чужомовних запозик. Видання містить самобутні українські слова та вислови, поставлені на противагу звичному, буденному словниковому запасові сучасних українців,» – розповів Тарас Береза.

Видання призначене для широкого загалу, зокрема для викладачів, студентів, учнів і вчителів, урядовців, ділових людей, учених, письменників, перекладачів, журналістів, працівників редакцій і видавництв, а також для пересічних українців.

Його можна придбати за 50 гривень у львівській крамничці «Наш формат», а також замовити поштою.

Читайте також: У Львові на дитмайданчиках розмістили «мовні» правила


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!