На правах реклами

«Слухати підлітків – надважливо». Як інноваційна школа у Львові готує старшокласників до публічних виступів

2459 0
Діти опановували нові, такі необхідні для успішного майбутнього навички: ораторську майстерність, вміння тримати увагу публіки, структурувати промову, володіти голосом і впевнено триматися на сцені.

Створити сцену, де кожен спікер може розповісти свою історію – саме з такою ідеєю у приватній інноваційній школі ThinkGlobal Lviv стартував курс з ораторської майстерності для старшокласників, створений спільно з партнером – тренінговим центром Аґрус: практика слова.

А вже через три місяці у великій конференц-залі Центру Шептицького 14 підлітків, тримаючи в руках мікрофони і клікери, розповідали про все, що їх цікавить і турбує. Так пройшла перша 10 minutes conference під гаслом MAKE TEENS GREAT AGAIN, організована мережею інноваційних шкіл та садочків ThinkGlobalLviv та GlobalKids.

Ведуча заходу, event-manager Тетяна Орел (зліва) та академічна директорка Ольга Долайчук

«Це було корисно для мене – не тільки промова, а й підготовка. Тепер я можу вільно висловлювати думку, я поборов свій страх публічного виступу», – так коментує подію Остап Янчинський, студент 9 класу.

Головним тренером курсу стала Оксана Робак – професійний оратор, яка змогла знайти підхід до дітей, навчити їх та надихнути до першого в житті виступу на сцені з промовою.

Тренер з ораторства Оксана Робак (зліва) та засновниця «Агрус: Практика слова» Ірина Снітинська

Двічі на тиждень діти опановували нові, такі необхідні для успішного майбутнього навички: ораторську майстерність, вміння тримати увагу публіки, структурувати промову, володіти голосом і впевнено триматися на сцені.

Промови виголошують студенти 9 класу Ольга Дмитрів та Остап Янчинський

Крім студентів школи, до навчального курсу долучилися батьки і викладачі, адже одна із цінностей школи – синергія – здорова відсутність кордонів між усіма учасниками навчального процесу.

Про що думає покоління Z? Що його турбує? Які теми актуальні для них сьогодні? Як показала конференція це – екологічні проблеми людства, сонний параліч, агресія, як захиститися від НЛО, людські емоції, теорія відносності і навіть карти таро – все це і багато іншого було розкрито спікерами зі сцени Центру Шептицького.

Промови виголошують студенти 9 класу Богдан Дунець та Сергій Козлов

Підтримати дітей приїхала адміністрація школи, їхні сім’ї і гості свята, адже подія є унікальною за своїм форматом!

«Чудова подія, дуже цікаві теми, прекрасні спікери. Ораторська майстерність має бути обов’язковим предметом в школі, оскільки це необхідна навичка для сьогодення», – так коментує подію одна з мам школяра, який освоїв цей курс, а ми можемо зробити висновок, що освітня програма школи насправді готує дітей до успішного майбутнього.

«Ми знаємо, що теоретичні знання без досвіду нічого не варті. Саме тому нам було важливо завершити перший курс з ораторської майстерності справжньою конференцією, із професійним світлом та звуком, декораціями та екранами, аби наші діти отримали можливість прожити цей момент і відчути себе повноцінними спікерами. Наша глобальна мета – змінювати освіту в Україні, робити її сучасною і актуальною. Ця конференція – один із кроків до нашої мети і успіх її подання – свідчення того, що ми рухаємось в правильному напрямку», – ділиться своїми враження очільниця мережі приватних інноваційних шкіл ThinkGlobal Lviv Надія Дубченко.

Очільниця школи – Надія Дубченко

Ця подія в черговий раз підтверджує: слухати підлітків – надважливо. Кожному є, що сказати, незалежно від віку. Тож приватна інноваційна школа ThinkGlobal Lviv створює для цього необхідні умови.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!