Політична реклама

Служба допомоги 112 у Львові діятиме з травня цього року

1326 0
З травня в Україні почне працювати єдиний номер екстреної допомоги -112. Про це інформують "Головні новини Львова". У МНС впевнені, що нова система збереже багатьом людям життя та зменшить витрати на утримання кількох служб порятунку. Натомість деякі експерти сумніваються в ефективності нововведення і називають це черговою спробою розікрасти бюджетні кошти.

Львівські надзвичайники до нововведень майже готові. За словами еменесників, нова система дозволить реагувати на надзвичайні події оперативніше та ефективніше. Окрім того, буде з кого спитати за недбалість.

«Коли сталася якась подія мешканцю нема необхідності думати куди дзвонити: 101, 102, 103... У нас буде 112 і отримає максимально необхідну допомогу», - наголосив головний спеціаліст ГУ МНС України у Львівській області Микола Коханець.

Завдяки навігаційній системі також поменшає псевдовикликів, - інформує ZAXID.NET.

«Оператор 112 бачитиме, звідки телефонує заявник. Це дає переваги визначити, чи це не є хибний виклик. Чи не знаходиться заявник зовсім в іншому місці від того, де заявлено про НС. Або у випадку, коли людина не спроможна навіть щось сказати, але за координатами мобільного телефону можна визначити орієнтовне місце його знаходження», – пояснив начальник управління інформаційних технологій ГУ МНСУ Володимир Хан.

Тривалий час працюватимуть одночасно два номери екстреного виклику швидкої допомоги.

Натомість Геннадій Москаль, перший заступник голови комітету Верховної Ради, який мав би боротися з оргзлочинністю та корупцією, переконаний: цей проект вирішили реалізувати, аби розкрасти гроші з державного бюджету: «Це звичайне відмивання грошей. Це абсурд. В Академії наук та в МНС є багато таких напрацювань. Кабінет міністрів вже виділяв кілька десятків мільйонів гривень на впровадження цієї програми. Але це нічого спільного не має з допомогою людям».

Нагадаємо, Єдиний номер екстреної допомоги першими випробують міста, які приймають єврочемпоінат. І необхідні кошти для цього проекту, 450 мільйонів гривень вже заклали у цьогорічному держбюджеті. Ще понад 200 мільйонів треба аби номер 112 до кінця року запрацював по всій Україні.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!