Політична реклама

Смартфони можуть викликати алергію. Перелік моделей

2793 0
Виявляється, мобільний телефон є не тільки переносником зарази, але і сильним алергеном. Він може стати причиною виникнення висипу, свербіння та почервоніння на шкірі обличчя і рук. Подібна реакція спостерігається у людей з алергією на метали.

Такого висновку дійшла професор Луз Фонасье, автор і керівник дослідження, яке встановило здатність телефону викликати алергію. За її словами, в деяких телефонах міститься кобальт і нікель, які повністю безпечні для людей, які не страждають від алергії, але небезпечні для алергіків.ы, повідомляє vkurse.ua.

Вчені виявили «небезпечні» моделі. Таким чином в мобільних телефонах LG Flip CV 500, LG Flip VX 4400, Motorola Flip E815 і Samsung Flip SCHA670 міститься кобальт і нікель. Деякі моделі BlackBerry, а також Sony Ericsson Flip Z520a, Motorola Flip v265 і LG Flip VX 6100 містять нікель, а вмісту кобальту в них не знайдено.

Автор дослідження рекомендує особам з алергією на метали при використанні цих моделей телефонів користуватися навушниками і чохлами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!