Зміни на вулиці Стуса та реконструкція колишнього будинку побуту на Чорновола. Головне за добу

1536 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу, або що могли проспати.

На Львівщину прибуло 5580 доз вакцини Pfizer для другого щеплення. Вакцина також призначена для пріоритетних категорій, куди входять, зокрема, мешканці будинків інтернатного типу та співробітників таких установ.  

Читайте також: Акробати з Львівщини ввійшли до п’ятірки найкращих на Всесвітніх змаганнях

Упродовж цих вихідних, 3-4 липня, у Львівській області працюватимуть 14 центрів вакцинації населення: у Львові, Дрогобичі, Трускавці, Стрию, Червонограді, Бродах, Золочеві, Новому Роздолі, Жовкві та Новояворівську. Де вакцинуватися у Львові читайте тут

Читайте також: У Львові за допомогою проколу на нозі встановили клапани серця двом людям

Найближчим часом Україна може отримати 2 млн дози вакцини від США. Поставку проведуть у межах механізму COVAX, і вона може відбутися вже у липні. Окрім цього, найближчим часом до України надійде 5,32 млн доз китайської вакцини Coronavac, 2 млн доз вакцини Pfizer – 1 млн доз в липні і 1 млн у серпні. 

Читайте також: Львів’ян просять утриматися від прогулянок парками через можливе падіння гілок

На Львівщині трапилася ДТП, внаслідок якої загинув 11-річний хлопець. Юнак сидів за кермом, однак не впорався з керуванням та з’їхав у кювет. Крім хлопця у салоні автомобіля були його батько та власник транспортного засобу. Обидва були у нетверезому стані. 

Поблизу Львова з вікна 6 поверху випав 4-річний хлопчик. У дитини діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, тупу травму живота. Дитину госпіталізували в міську дитячу клінічну лікарню.

Читайте також: Загадковий мешканець Пекарської, який змінив ісламський світ на краще

Колишній будинок побуту на Чорновола, 59 відреконструюють – добудують два поверхи, оновлять фасад. Мозаїчне панно обіцяють зберегти.

На вулиці Стуса та Липовій Алеї реорганізують рух. Зокрема, зроблять окрему смугу для заїзду на Липову Алею і на вулицю Стуса. Авто, які їдуть з Липової Алеї, вже не повинні пропускати дві смуги, а лише одну.

Читайте також: Жити жадно своє життя. Ірена Карпа про те, як закохуватися і знову виходити заміж

У міськраді заявили, що одна з відомих мереж у Львові не доплатила податків від сплати ПДФО у розмірі 15 млн грн. У компанії кажуть про наклеп.

Дерева, які постраждали від буревірю у Львові, возять на переробку у ЛКП «Зелене місто». Подрібнені дерева змішують з органічними відходами та чекають на готовність компосту. 

Читайте також: Не реставрація, а ужиткове мистецвто. Чому не можна самовільно реставрувати пам’ятки

У Соборі святого Юра у Львові протягом дев’яти днів молитимуться перед іконою Матері Божої Неустанної Помочі згідно з Декретом Глави УГЛЦ Блаженнішого Святослава. Молитву почнуть у неділю, 4 липня, і триватиме вона до 12 липня. 

Гарного Дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!