Смертельні «легкі» форми Covid-19 та ще у січні Зеленський знав про небезпеку «корони». Головне за ніч і минулу добу

6645 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Depo. Львів

Фото: Depo. Львів

«Легкі» форми Covid-19. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я 80% людей інфікуються «легкою» або безсимптомною формою Covid-19. Проте «легкі» форми коронавірусу також можуть бути складними, небезпечними та важко переноситися пацієнтами, пишуть у The Guardian.

Пацієнти продовжують відчувати довготривалі побічні ефекти, в певних випадках вони можуть бути смертельними.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 105 осіб (138 – напередодні). Разом 6 301. Одужало – 965 осіб (плюс 75), померло – 164 (2– за добу).

Читайте також: «Одягнути маску легше, ніж потім хворіти і переживати». Медсестра «швидкої» про пережитий Covid-19

За вчорашню добу лабораторні центри провели 797 ПЛР-тестів. Загалом в роботу взяли 450 проб, залишок у холодильнику становить 59 проб.

У Львові та області дозволили частково послабити карантин. Зокрема на Львівщині тепер можна проводити масові релігійні заходи, роботу готелів, спортивних центрів та закладів харчування. Участь у релігійних заходах можна брати, якщо на території може перебувати одна людина на 5 кв. м.

«На наступне засідання, враховуючи епідситуацію, якщо вона не буде гіршою, ніж зараз, плануємо подальше послаблення карантинних заходів. Дозволимо працювати садочкам різних форм власності, а також роботу кінотеатрів та культурні масові заходи», – зазначив заступник голови ЛОДА Іван Собко.

В Україні Covid-19 виявлено у 543 осіб (823 за попередню добу). Загальна кількість 49 043 пацієнтів. Одужало – 21 703 (плюс 327), померло – 1 262 особи (плюс 13).

Читайте також: Чи можна застрахуватись на випадок інфікування коронавірусом

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина очолює антирейтинг з Covid-19 в Україні – 6 301 (детальніші показники вище), далі Київ –5 602 осіб (плюс 59), Чернівецька – 5 018 (плюс 16), та Рівненська – 4 190 (плюс 82 осіб) області.

Про Covid-19 Зеленського попереджали ще в січні. Секретар Ради безпеки й оборони України Данілов заявляє, що розвідка доповідала про небезпеку епідемії Covid-19 ще в січні, і президент Зеленський був поінформований із першого дня.

Данілов визнав, що координації дій влади на початку було недостатньо, багато хто не розумів усієї загрози. Хтось думав, що епідемія не вийде за межі китайського міста Ухань, а хтось – що з літом вона мине.

Станом на 6 липня в Україні на коронавірус захворіли 7 030 медичних працівників.

ЄС та ВООЗ розпочали передачу обладнання у 27 лабораторій по всій Україні для посилення можливості тестування на Covid-19. Передача включає 9861 упаковку витратних матеріалів, 217 956 реагентів для проведення ПЛР та 1880 одиниць обладнання.

Верещук – Порошенко – Коломойський. «Слуга народу» Верещук заявила, що п’ятий президент Порошенко в 2014 році привітав главу РФ Путіна з днем Росії. «Пан Порошенко, наприклад, 12 червня (2014 року – ред.) вітав з днем Росії (Путіна – ред.), коли уже був Слов’янськ, Краматорськ і так далі», – сказала вона.

Читайте також: Як перевірити можливість виїзду закордон у період карантину

Порошенко звинуватив її у брехні, на що Верещук обурилася і попросила його забрати свої слова. Лідер «ЄС» заявив, що знайшов повідомлення з сайту президента України, в якому вказано, що «Порошенко висловив рішучий протест Путіну через танки». Також він звернув увагу, що на сайті Кремля 12 червня 2014 року вказано, що «Порошенко привітав Путіна з днем Росії».

Одна й та ж фірма, яка має стосунок до групи «Приват», у березні на однакову суму коштів профінансувала партії «За майбутнє» й УКРОП, пов’язані з олігархом Коломойським.

Колишньому депутату Пашинському ДБР вручило обвинувальний акт у справі щодо нападу із застосуванням зброї на В’ячеслава Хімікуса.

ОРДЛО. Віцепрем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Резніков розповів, що Росія не згадувала щодо «особливого статусу» ОРДЛО на останніх перемовинах щодо Донбасу.

Він зазначив, що Україна вивчає можливість запрошення миротворців ОБСЄ на окуповані Росією території Донбасу.

Резніков признався, що був одним із авторів створення Консультативної ради за участі представників ОРДЛО як дорадчого органу, проте вона мала іншу назва.

Читайте також: Як у Львові може розпочатись новий навчальний рік

За його словами, ймовірно наступна зустріч лідерів країн «нормандського формату» може відбутись у серпні.

Польща – Британія – Данія – Франція – Євробанк. На українсько-польському кордоні на пункті пропуску «Грушів-Будомєж» відновився пропуск легкового та вантажного транспорту.

Велика Британія надасть 100 тисяч фунтів стерлінгів для допомоги постраждалим від руйнівних паводків на заході України.

Міністерство закордонних справ вважає, що суперечка з Іраном через збитий літак МАУ завершиться позовом до Міжнародного суду ООН.

Данія дозволила відновити будівництво «Північного потоку-2» новим суднам.

В одному з міст Франції четверо пасажирів до критичного стану побили водія автобуса, який відмовився впустити їх у салон без маски.

Читайте також: Де поплавати влітку. Перелік озер біля Львова, локації та ціни

Економічна криза, викликана пандемією коронавірусної інфекції, призведе до глибоких змін у світовій економіці. На думку голови Європейського центрального банку Крістін Лагард, прискориться перехід до діджиталізаціі та автоматизації, ланцюжки поставок стануть коротшими, а промисловість – більш екологічною.

Карантин на Львівщині послабили, а точніше лише легалізували те, шо вже і так працює. Скоро вибори  влада хоче бути доброю. До того ж більшість людей уже давно не дотримується заходів безпеки. Котимося... Гарного Вам дня! 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!