Політична реклама

Снеки та чіпси шкодять здоров'ю вагітних

2963 0
Захоплення снеками під час вагітності може призвести до проблем зі здоров‘ям майбутньої дитини.

Фахівці вважають, що здоров’ю плода шкодить акриламід — речовина, що виробляється в крохмалистій їжі під впливом високої температури, - пише видання "ВКурсе".

Вчені з‘ясували, що у мам, що споживали під час вагітності продукти, що містять велику кількість акриламіду, малюки народжувалися з вагою на 132 грами нижче середньої.

Крім того, окружність голови у цих дітей була на 0,33 см менше норми. Дослідники припускають, що ефект, який чинить на здоров’я новонароджених акриламід, цілком порівняний із шкодою паління під час вагітності.

Вчені говорять, що окружність голови — важливий показник розвитку та росту головного мозку, і його зниження свідчить про затримку розвитку нервової системи. У той же час невелика вага при народженні — це фактор ризику для таких порушень, як затримка росту, серцево-судинні захворювання, цукровий діабет другого типу й остеопороз.

Медики радять майбутнім мамам відмовитися від чіпсів, сухариків та інших смажених продуктів з вмістом крохмалю на час вагітності.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!