Собор ХVІІІ ст. долучився до «Ночі у Львові»

2106 0
Покровський кафедральний Собор УПЦ КП (вул. Грушевського, 2) долучиться до «Ночі у Львові». 13 липня, у неділю, в соборі Покрови Пресвятої Богородиці пройдуть екскурсії, відбудеться концерт-реквієм духовних співів та спільна молитва за Україну.
Фото: travel.tochka.net

Фото: travel.tochka.net

Заплановано три екскурсійні і концертні програми: о 21:00, 22:00 та 23:00. Вхід вільний.

Екскурсії проводитиме директор Наукової бібліотеки Львівського національного університету ім. Івана Франка, історик Василь Кметь.

Духовні співи пролунають у виконанні Академічного хору Львівської православної богословської академії.

Гасло цьогорічного фестивалю «Ніч у Львові – ніч духовності і миру». Тому вперше до участі у проекті залучені усі найбільш визначні пам'ятки сакрального Львова: церкви, костели, монастирі.

Як повідомляло tvoemisto.tv, у п’ятницю, 11 липня, у Львові стартує фестиваль «Ніч у Львові». О 19:00 на площі Ринок відбудеться флеш-моб: люди з синіми та жовтими повітряними кулькамиутворять слово «Мир» та заспівають духовний гімн України «Боже великий єдиний.

До неділі, 13 линня, в межах фестивалю пройде понад 100 нічних заходів. Tvoemisto.tv обрало 5 найцікавіших подій фестивалю. Усі локації «Ночі у Львові» з невеличкими описами заходів можна знайти на Google maps.

Нагадаємо, на вихідних у Львові громадський транспорт курсуватиме до опівночі – через проведення фестивалю «Ніч у Львові».

Коли: неділя, 13 липня, о 21:00, 22:00 та 23:00.

Де: Собор на вул. Грушевського, 2.

Довідка:

Собор УПЦ КП – колишній костел св. Миколая. Будувався за межами центральної частини міста, в районі колишнього південного передмістя, на місці давнішого деревяного храму кінця XVII ст. Основні періоди будівництва – 1739-1745 рр.; 1924-1926 (часткова перебудова келій, архітектор Тадей Врубель). Костел є тринавною базилікою. Фасад монастирських будівель наслідує барокові форми костелу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!