Собор святого Юра відреставрують за понад 10 мільйонів гривень

2260 0
На реставрацію собору святого Юра у Львові витратять понад 12 мільйонів гривень.
Фото: lvivexpres.com

Фото: lvivexpres.com

Про це йдеться на сайті системи публічних закупівель Prozzoro. Відповідно до опублікованої інформації, управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації планує укласти угоду з Колективним підприємством «Центр комплекс» Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» на загальну суму 12 139 669 гривень на проведення робіт на території Архикатедрального Собору святого Юра у Львові.

За можливість реставрувати архітектурну пам’ятку також змагалися ПАТ «Холдингова компанія ЕКО-ДІМ» та ТОВ «АВР-БУД».

Читайте також: Жовківський замок готують до масштабної реставрації

Проект реставрації та реабілітації передбачає впорядкування території горішнього і долішнього подвір'їв, реставрація дзвіниці, брам та огорожі, завершення реставрації Митрополичих палат, влаштування об'їзду північного і західного корпусів капітули.

Нагадаємо, на реставрацію та реабілітацію собору святого Юра виділено майже 40 млн грн. У вересні виконком Львівської міської ради передав обласній адміністрації функції замовника робіт. Як пояснила тоді директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Ірина Маруняк, кошти на ці роботи виділені з державного бюджету.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!