Чотири храми Львова відзначають престольний празник. Розклад богослужінь

1862 0
Свято зачаття Пресвятої Богородиці святою Анною походить ще з V століття.
Фото: bpc.org.ua

Фото: bpc.org.ua

Сьогодні, 22 грудня, християни східного обряду відзначають свято зачаття Пресвятої Богородиці святою Анною. 4 храми Львова мають престольне свято.

Свято започатковане у V ст., особливо поширилось у VIII столітті. Саме тоді святий Андрій Критський уклав службу для празника, а Георгій Нікомедійський та Йоан Евбейський величали його у своїх проповідях.

Розклад богослужінь

У храмі святої Анни (УГКЦ), що на Городоцькій, 32, святкова Архиєрейська Літургія розпочнеться о 12:00. Служитимеїї єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Володимир (Груца).

У храмі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці (УГКЦ), що на вул. Івана Франка, 56, святкова Архиєрейська Літургія розпочнеться об 11:00. Служитиме її єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії Петро (Лоза).

У храм Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці (м. Львів – Білогорща) святкове богослужіння розпочнеться о 12:00.

У храм Пресвятої Богородиці Володарки України УГКЦ (вул. Новознесенська, 34), святкове богослужіння розпочнеться о 12:00. Очолить його єпископ Сокальсько-Жовківський  Михайло (Колтун). Після святкового Богослужіння відбудеться освячення ікони Покрови Богородиці на фасаді храму.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!