Сьогодні – День гідності і свободи. Які заходи відбудуться у Львові

1830 0
На Личаківському кладовищі проведуть спільну молитву, а Музей Гідності презентуватиме новий проєкт.
Фото: Інститут Нацпам

Фото: Інститут Нацпам'яті

Сьогодні, 21 листопада, українці відзначають День Гідності та Свободи. Вже восьмий рік поспіль цього дня вшановують пам'ять загиблих та відзначають знакові для українців подій Революції Гідності. З цієї нагоди у Львові проведуть спільну молитву на Личаківському кладовищі. Новий проєкт презентуватиме Музей Гідності.

Читайте також: Український гурт презентував кліп до дня Гідності та Свободи

Як повідомляють у пресслужбі ЛМР, цьогоріч планують лише протокольну програму через карантинні обмеження. Традиційно в неділю о 10:00 відбудеться спільна молитва на Личаківському кладовищі, на полі почесних поховань № 67. А о 13:00 на Меморіалі Небесної Сотні піднімуть національний стяг. Опісля відбудеться спільна молитва за Героїв Небесної Сотні.

Також з цієї нагоди у Музеї Гідності у Львові підготували фото- та відеопроєкт про революційні події 2004 та 2013 років.  У відеоролику «Збережемо пам’ять разом», знятий Романом Бучком, закликають до збереження пам’яті про нашу боротьбу за гідність та свободу.

Крім того, на площі Ринок в неділю презентують фотовиставку «Євромайдан у Львові. Початок». Світлини зображають мирні акції протесту, які відбувалися у листопаді-грудні 2013 року. Виставку зможе відвідати кожен охочий упродовж тижня.

Читайте також: Топ-10 подій Євромайдану, які вперше відбулись у Львові

Нагадаємо, 21 листопада 2013 року розпочались перші протести української громадськості у відповідь на рішення Кабінету міністрів України про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Першими на мирну акцію протесту вийшли студенти у Льові та Києві. 

Наталія Стареправо


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!