Сьогодні – День Гідності та Свободи. Як відзначатимуть у Львові

1555 0
Уже дев'ять років поспіль українці вшановують пам'ять загиблих та відзначають знакові для українців подій Революції Гідності.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Сьогодні, 21 листопада, українці відзначають День Гідності та Свободи. Вже дев'ятий рік поспіль цього дня вшановують пам'ять загиблих та відзначають знакові для українців подій Революції Гідності. З цієї нагоди у Львові проведуть спільну молитву на Личаківському кладовищі. Новий проєкт презентуватиме Музей Гідності.

Джерело: Львівська ОВА

У Львові до Дня Гідності та Свободи вшановуватимуть Героїв Небесної Сотні та проведуть акцію «Ремінесценції Майдану»:

  • 15.30 – Вшанування Героїв Небесної Сотні з нагоди Дня Гідності та Свободи на полі почесних поховань №67 Личаківського кладовища (вул. Мечникова, 33);
  • 16.30 – Проведення акції «Ремінесценції Майдану» на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку (проспект Свободи). 

 

Зазначимо, що «Ремінесценції Майдану» - мистецький перформанс, під час якого, усі присутні зможуть знову відчути дух, що панував 9 років тому, тоді коли розпочинався Майдан. Виконавець Shumei на фортепіано виконає пісні, що лунали зі сцен Майдану у Львові і не тільки. Також, прозвучить декілька пісень, що вже стали символами від 24 лютого.

Також усі охочі зможуть сфотографуватись біля фотозони, на якій зображено один з моментів Львівського майдану.

Читайте також: Ви не можете зрозуміти Євромайдан, якщо ніколи не були закохані 

Додамо також, що українців та весь демократичний світ у цей день закликають пов'язати жовту стрічку, викласти у соцмережі фото з нею та хештегом #ЖовтаСтрічка, щоб підтримати опір на окупованих територіях. 

Софія Шавранська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!