Сьогодні – день молитви за мир в Україні

2057 0
О 12:00 відбудеться трансляція Ісусової Молитви з Архикатедрального Собору святого Юра у Львові. Її можна буде наживо переглянути на ресурсах медіа-хабу «Твоє місто» на facebook-сторінці та youtube-каналі.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Папа Римський Франциск запропонував проголосити середу, 26 січня, Днем молитви за мир в Україні. Так, на заклик Святішого Отця всіх вірних заохочують до усильної молитви.

«З тривогою стежу за зростанням напруженості, що загрожує завдати нового удару по миру в Україні та підважує безпеку на всьому європейському континенті. Звертаюся із палким закликом до всіх людей доброї волі – підносити молитви до Всемогутнього Бога, щоб кожна політична дія та ініціатива більше служила загальнолюдському братерству, а не частковим інтересам… зі стурбованістю, з огляду на існуюче напруження, пропоную, щоб наступна середа, 26 січня, була днем молитви за мир», – каже він.

Львівська архиєпархія УГКЦ закликає до спільної молитви на парафіях, зокрема, до звершення Божественної Літургії у наміренні миру в Україні та припинення війни, а також запалення свічки миру. Видимим знаком молитовної спільноти стане передзвін в усіх храмах об 11:50 та запалювання символічного вогню миру в наших домівках.

О 12:00 відбудеться трансляція Ісусової Молитви з Архикатедрального Собору святого Юра у Львові. Її можна буде наживо переглянути на ресурсах медіа-хабу «Твоє місто» на facebook-сторінці та youtube-каналі.

А о 20:00 закликають у молитві Вервиці єднатися з усім світом, в особливий спосіб присвячуючи це моління благанню про мир та відвернення лихоліть війни.

На думку Апостольського Нунція в Україні архиєпископа Вісвалдаса Кулбокаса, пише Vatican News, спільна молитва в такий період як тепер є необхідною. Для того, щоб зрозуміти серйозну помилку зневаги до інших людей, варто уявити себе перед обличчям смерті та задуматись над тим, яку історію напишуть про нас, якщо за життя основною метою було перемагати інших.

«Я сам не раз замислювався над тим, яку роль відіграє наша віра і наша молитва під час таких періодів, як тепер. І я прийшов до висновку, що, насамперед, нам потрібно звернути увагу на наше покликання як віруючих у Христа, а також на наше покликання як людських осіб. Як ми бачили минулої неділі, Папа Франциск, закликаючи до молитви, підкреслив, що ми не гідні називати себе людьми, якщо ми не вважаємо інших своїми братами і сестрами. Якщо інший для мене є ворогом, якого я використовую для власних інтересів, то це означає, що я вважаю його не рівним собі, а радше дикою твариною, і, насправді, чимось навіть набагато гіршим», – зауважив Апостольський Нунцій.

У цій молитві за мир насправді ми маємо самі навернутися, каже архиєпископ Вісвалдас Кулбокас, адже Бог не слухає молитву людини якщо вона не навертається до нього. Тому потрібно жити у братерстві, милосерді до всіх, у вірності Богові та своєму покликанню.

Нагадаємо, що командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк у розмові з The Times сказав, що серед різних сценаріїв 20 лютого – потенційна дата початку нового вторгнення РФ – саме тоді закінчуються зимові Олімпійські ігри в Пекіні, а також завершаться спільні російсько-білоруські навчання на кордоні України. Також, за його словами, Росія розгорнула 54 бойові тактичні групи, у тому числі 36 балістичних ракет середньої дальності «Іскандер». 

Додамо, що НАТО спрямовує додаткові кораблі й винищувачі на східний фланг через російську загрозу.

За словами президента України Володимира Зеленський, якщо Росія розпочне нове вторгнення в Україну, то насамперед націлиться на російськомовні регіони, зокрема може спробувати окупувати Харків. На його думку, Росії потрібен привід, наприклад, сказати, що вона нібито «захищає російськомовне населення». Після окупації Криму стало зрозуміло, що це можливо і може статися, сказав президент. Детальніше читайте тут.

Чи готова Україна до провокацій Росії, читайте у матеріалі на Тvoemisto.tv.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!