Сьогодні – День оптиміста. Чому бути ним корисно

1784 0
Оптимістичні люди залишаються здоровими і живуть довше.
Photo by Hybrid on Unsplash

Photo by Hybrid on Unsplash

27 лютого у світі відзначають Міжнародний день оптиміста. Доктор психології Атпал Долакія вважає, що оптимізм – це відмінний засіб для підтримки хорошого здоров'я та відновлення після кризи, пише НВ.

«Оптимістичні люди залишаються здоровими і живуть довше. У них краще працює серцево-судинна система, міцніший імунітет, а також вони відзначають нижчий рівень стресу і болю. Більш того, здорові люди-оптимісти в цілому відчувають себе краще, ніж такі самі здорові песимісти», – пояснює автор.

Він називає чотири фактори, які пояснюють, чому оптимісти відрізняються міцним здоров'ям.

1. Оптимісти більше знають про своє здоров'я і про те, як залишатися здоровим

Знання – необхідна умова для збереження здоров'я і для відновлення після хвороби. Оптимісти ретельніше стежать за своїм здоров'ям. Дослідження, проведене в 2002 році, показало, що вони знають більше про причини серцевих нападів, а також про те, як їм сприяють шість ключових факторів ризику, до числа яких входять споживання алкоголю, паління і стрес.

2. Оптимісти відрізняються більш здоровою поведінкою

Оптимісти рідше палять і, як правило, п'ють помірніше. У них менше випадкових сексуальних зв'язків; вони краще сплять. Також оптимісти їдять більше овочів і фруктів.

3. У випадку кризи оптимісти використовують ефективніші методи боротьби з нею

Ми отримуємо удари долі. Це може бути серйозне хронічне захворювання, раптовий інцидент або хвороба. Дослідження показують, що оптимісти ефективніше справляються з цими «стресовими чинниками» або «травмами».

Наприклад, оптимістична людина, хвора на рак, витратить багато часу на те, щоб розібратися в останніх дослідженнях і варіантах лікування, потім отримати консультацію у кількох спеціалістів, обрати і старанно дотримуватися варіанту лікування, який вважається найбільш ефективним, на основі своїх досліджень і отриманої консультації.

4. Оптимісти соціалізовані, тому отримують велику підтримку у разі проблем зі здоров'ям

З очевидних причин оптимісти подобаються людям більше, ніж песимісти. Дослідження показують, що в оптимістів більше друзів. До того ж, їхні дружні зв'язки міцніші. В результаті, коли оптимісти стикаються з проблемами зі здоров'ям, друзі надають їм активну підтримку, що допомагає оптимістам краще впоратися зі стресом.

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!