В Україні вшановують пам'ять «кіборгів» Донецького аеропорту

2008 0
Вони захищали аеропорт з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року.
фото: drohobych-rada.gov.ua

фото: drohobych-rada.gov.ua

Сьогодні, 16 січня, відзначають Всеукраїнський день пам’яті «кіборгів». Цю пам'ятну для українців дату запровадили за ініціативи бійців, які вижили у боях за Донецький аеропорт. За мужність та неймовірну стійкість саме їх почали називати «кіборгами».

Вони захищали аеропорт з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року. «Кіборгами» нескорених українців назвав сам ворог. Мовляв, тільки роботи здатні вистояти в таких нелюдських умовах.

Читайте також: «Щоб нас не забули». У Лльвові кіборги пропонують назвати вулиці на честь захисників Донецького аеропорту

«Кіборги» вистояли, не встояв бетон», – фраза, яка ввійшла в історію разом із подвигом українських бійців.

За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт, загинули більше 200 військових. Сьогодні «кіборги» є символом патріотизму та відданості незалежній Україні. Усі бійці, які захищали ДАП, отримали державні нагороди (деякі з них — посмертно).

Нагадаємо, що у львівському Парку культури встановили копію збитого літака Іл-76 та макет снаряду «Граду», яким росія почала війну.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!