Сьогодні – День пам’яті жертв голодоморів: львів’ян закликають запалити свічку

3509 0
26 листопада в усій Україні вшановують пам’ять жертв голодоморів.
фото: ar.volyn.ua

фото: ar.volyn.ua

Відтак 26 листопада у Львові, о 15:30 на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку на проспекті Свободи відбудеться екуменічна панахида за жертвами голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні.

О 16:00 год буде оголошено загальнонаціональну «Хвилину мовчання», під час якої зупинять свою роботу підприємства, установи та організації. Опісля, о 16:01 в усіх церквах області лунатимуть дзвони та розпочнеться акція «Засвіти свічку»: керівництво області, представники громадськості запалять свічки і лампадки на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

Усіх львів’ян теж закликають запалити свічку пам’яті і встановити її на підвіконня у власній домівці.

О 16:30 розпочнеться «Хода пам’яті» учнівської та студентської молоді із запаленими лампадками до Пам’ятного знака жертвам Голодомору та політичних репресій.

Окрім того, упродовж всього дня у всіх храмах Львова та області відправлятимуть поминальні служби за жертвами голодоморів. А у міських школах протягом тижня проводитимуть різноманітні заходи із вшанування пам’яті жертв Голодомору та популяризації серед школярів розуміння цієї трагічної сторінки історії: лекції, вечори-реквієми, вистави, перегляди фільмів тощо.

Переглянути повну програму заходів можна ТУТ

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!